Onderhoud van messen

Scherpe schoonheden

Hoogwaardige lemmeten vragen om geregeld onderhoud. Als u de volgende punten in het hoog houdt, heeft u lang plezier van uw snedige schoonheden:

  • Messen zijn er om mee te snijden, niet om mee te hakken: Maak glijdende bewegingen en gebruik daarbij zoveel mogelijk het hele lemmet van het mes.
  • Keukenmessen mogen ook niet gebruikt worden voor bevroren levensmiddelen of botten. Hiervoor bestaan speciale gereedschappen.
  • Onder het snijvlak legt u planken van hout of plastic. Keramiek of glas zijn voor de meeste lemmeten te hard.
  • Schuif het gesneden voedsel steeds van de plank met de rug van het mes, nooit met het lemmet. Ook contact van het lemmet met de randen van pannen of andere bestekdelen moet worden voorkomen, want hierdoor wordt het lemmet bot.
  • Messen gaan niet goed samen met ander bestek. Ze willen het liefst opgeborgen worden in een messenblok, op magneetrails of in een zacht foedraal.
  • U kunt uw messen gewoon met heet water afwassen, bij voorkeur meteen na gebruik. Met name messen van koolstofstaal zijn niet bestand tegen de zuren in veel levensmiddelen.
  • Voor de verzorging van houten handvatten zijn er speciale oliën waarmee de handvatten geregeld moeten worden behandeld.

Hoogwaardige lemmeten vragen om geregeld onderhoud



MHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

WST Keukens BV
van Westen Keukens B.V.
Van Leeuwen Keukens en Badkamers Hillegom BV
Weba Design Bilthoven BV
Studio Biesbos BV