Vuilnisbak in de keuken

Opgeruimd staat netjes

De vuilnisbak in de keuken wordt elke dag tientallen keren gebruikt. Uiteraard moet hij zich netjes op de achtergrond houden, maar wel steeds binnen handbereik zijn en zijn werk goed doen. In 2010 produceerde elke inwoner van Duitsland gemiddeld 450 kg huishoudelijk afval en dat is een flinke hoeveelheid. Daarom moet u bij de keukenplanning meteen bepalen wat voor u het meest geschikte afvalsysteem is.

Een elegante keuken is niet in tegenspraak met een soepele afvalverwijdering: ook daarvoor hebben de MHK KeukenExpert vakhandels professionele oplossingen in petto. Van eenpersoonskeukens tot grote gezinskeukens: voor elk formaat keuken zijn vuilnisbakken leverbaar van kunststof of roestvrij staal, in uiteenlopende breedten en hoogten en met uiteenlopende typen deksels. Elk systeem heeft zo zijn eigen voordelen.

Afvalsystemen vinden een plaats in onderkasten met deur of lade

Zwenktechniek

Deze vuilnisbakken zwenken naar buiten wanneer de deur van de onderkast geopend wordt. Meestal gaat daarbij het deksel ook automatisch omhoog of blijft in de kast achter, zodat men zich moeiteloos van het afval kan ontdoen. Deze techniek is zeer nuttig in reeds aanwezige "eenvoudige" onderkasten.

Kokers

Heel prettig in het gebruik zijn de stortkokers voor bioafval, die in het werkblad geïntegreerd worden. Met één veeg verdwijnt het afval nagenoeg onzichtbaar in de "grond" onder het deksel.

Zwenktechniek

Zwenktechniek

Schuifladetechniek

Een ander systeem is gebaseerd op een geheel uittrekbare afvallade. De vuilnisbak komt te voorschijn door het openen van de (reeds aanwezige) lade of over op de bodem van de kast gemonteerde telescooprails. Praktisch: Dit systeem werkt ook met hoekkasten. Of de kast nu 40 of 60 cm breed is en of u nu een, twee of drie vuilnisbakken heeft, er is een oplossing voor elke keuken.

De adviseurs van MHK KeukenExpert staan klaar om het door u gewenste systeem in te plannen in een nieuwe of bestaande keuken. Ga eens langs in onze vakhandel bij u in de buurt.

SchuifladetechniekMHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Gebr. van der Hulst V.O.F.
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.