Mallorca

Groeten van een zonnig Spaans eiland

Op Mallorca, het grootste eiland van de Balearen in de westelijke Middellandse Zee, kan het kwik al in maart oplopen tot zo'n 20 graden. Zonaanbidders kunnen deze tijd gebruiken om de eerste zonnestralen op te vangen en te genieten van de rust op het eiland in het voorseizoen. En voor fijnproevers heeft Mallorca nog veel meer te bieden.

In de drukke markthal van Santa Catalina kopen de beroemdste chef-koks van Mallorca hun waren, zoals Gerhard Schwaiger van Mallorca's beste Restaurant Tristán. Dit restaurant heeft twee Michelin-sterren achter zijn naam staan. Op de markt hangen de overheerlijke geuren van smaakvolle schapenkaas en gerookte worst, citroenen en ensaimadas, Mallorca's traditionele broodjes. Hobbykoks vinden hier de beste inspiratie!

In de Calle Blanquerna in Palma is het kleine delicatessenzaakje van Marc Fosh gevestigd. Hij werkte als chef-kok in het luxueuze Read's Hotel & Spa en heeft één ster weten te veroveren. In het winkeltje vinden fijnproevers buitengewone producten, zoals fijne chocolade, verse truffels, Kobe-rundvlees en bijzondere zoutsoorten. Alle producten kunnen ook in kleine hoeveelheden tegen groothandelsprijzen worden aangeschaft. 's Middags wordt voor 15 euro een variërend driegangenmenu aangeboden.

Wijnliefhebbers kunnen op Mallorca uitstekende wijnen vinden: de Bodega Ánima Negra bij Felanitx is een uitstekend voorbeeld van moderne Mallorcaanse wijnbouw. De "ÁN" wordt verbouwd als zuivere Callet en combineert noten als kers, viooltjes en vuursteen. In Manacor beheert de voormalige kok Miquel Gelabert een kleine wijnkelder, waar hij kant en klare Cuvées in vaten opslaat, in plaats van de soorten gescheiden te laten rijpen en dan te mengen. Complexe wijnen zijn het resultaat. Ze hebben krachtige aroma's met zwarte vruchten en hout.

Mallorca

MallorcaMHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Gebr. van der Hulst V.O.F.
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.