Keukenmagazine 2022

104 Stoven of garen in de oven: dat is het nieuwe koken. En dankzi j de moderne technologie is het kinderspel – met stoom, op de tradi t ionele manier of in de magnetron. Succes verzekerd! GEWOON ZELF- GEMAAKT D E N I E U W S T E O V E N S : V R I E N D E N H E L P E R B akker, Bakker, bolleman … van kinderliedje tot sprookje tot prentenboek: ovens en bakken zijn een steeds terugkerend thema. In volksverhalen speelt de oven vaak een belangrijke rol. Denk maar aan de heks in „Hans en Grietje“. Die belandt uiteindelijk in haar eigen oven. Of aan de broodjes van Vrouw Holle, die heel hard roepen om verlossing: „Haal ons eruit!“. Moderne kinderboeken zijn gelukkig een stuk minder griezelig. Neem nou het boek „Kasper de bakker“ van de Zweedse schrijver Lars Klinting. Daarin leren kin- deren van de bijdehante bever Kasper hoe je een lekkere taart bakt. Eenmaal in de oven viel er vroe- ger weinig meer aan een gerecht te doen – in tegen- stelling tot bij het gewone koken. Geen wonder dus dat onze fascinatie voor ovens al vroeg in de kindertijd ontstaat en tot ver in de volwassenheid voortduurt. De vele opties die moderne ovens bieden – van stoom- en sous-videfuncties tot zelfreinigende programma's en zelfs een online verbinding met je smartphone – dragen daartoe bij. Bij Miele zorgen de klimaatsensor en de vele automatische programma's voor ondersteuning tijdens het bakproces en een optimaal resultaat.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjE5MzE=