Keukenmagazine 2022

108 K E U K E N M A G A Z I N E 2 0 2 2 / / K O K E N & G E N I E T E N Met Dual Cook Steam van Samsung kun je onderin de ovenruimte gebruikmaken van convectie of stoom en bovenin braden. Met de AEG SteamPro multi-stoomoven kun je niet alleen met stoom koken, maar beschik je ook over een sous-videfunctie. Daarnaast is deze multifunctionele oven uitgerust met een kerntemperatuursensor. MAKKELIJK SCHOON TE HOUDEN • Veel ovens hebben tegenwoordig een aantal functies die het schoonmaken vergemakkelijken. Ze worden dan ook vaak zelfreinigend genoemd. • Zo laat pyrolyse de voedselresten bij hoge temperaturen verbranden tot as. Die kun je vervolgens gemakkelijk van de bodem van de ovenruimte opvegen (hier: AEG). • Andere ovens werken met een coating die ervoor zorgt dat voedsel niet of minder makkelijk aan de wanden van de ovenruimte blijft kleven. Dankzij zo'n coating – ook wel bekend als katalyse – kunnen voed- selresten gemakkelijker worden verwijderd. • Bij stoomovens kun je de stoomfunctie gebruiken om de oven te reinigen. Dit heet hydrolyse. Meestal beschikken deze ovens over speciale stoomreinigingsprogramma's. Afhankelijk van de instructies van de fabrikant, kun je soms kiezen voor een nog krachtiger reiniging met een mengsel van schoonmaakazijn en water. Dit verzacht het aanbaksel en maakt het gemakkelijker te verwijderen.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjE5MzE=