Keukenmagazine 2022

109 De stoomovens uit de 400-serie van Gaggenau zijn voor- zien van roestvrijstalen greeploze deuren met kijkvenster. Alle stoomovens zijn naar keuze verkrijgbaar met een waterreservoir of een vaste wateraansluiting. De studioLine iQ700 van Siemens beschikt over een stoomfunctie met sous-videstand. Daarbij houdt de sensor de temperatuur constant. MET STOOM- EN SOUS-VIDEFUNCTIE Veel ovens bieden niet alleen de gebruikelijke ovenstanden zoals boven- en onderwarmte, con- vectie, hetelucht en grill, maar zijn ook geschikt voor stoomkoken. Sommige ovens kennen naast stomen ook een combinatiestand: stoombakken. Daarmee bezorg je jouw baksels een mooie korst. Daarnaast kun je stoom gebruiken om voedsel gelijkmatig en met behoud van smaak opnieuw op te warmen. Handig is ook de flexi- bele ovenruimte, waardoor je tegelijkertijd kunt bakken en stomen. Stomen is een gelijkmatige en gezonde manier van voedsel bereiden. Dat- zelfde geldt voor sous-vide koken, een techniek waarbij vacuüm verpakte groenten, vis, vlees of fruit worden gegaard in heet water van ongeveer 60 tot 90 graden. De meeste bekende fabri- kanten bieden inmiddels een sous-videfunctie aan. De bijpassende vacuümlade past ergonomisch onder de oven wanneer deze verhoogd is geplaatst. >> 1 In de vacuümlade wordt het voedsel bereid met kruiden en specerijen. Ook in de stoomoven van Miele kun je kiezen voor sous-vide. 3 Het is het handigst om de vacuümlade direct onder de oven te plaatsen. Gaggenau kent een sous-videfunctie. Deze is zelfs te gebruiken in combinatie met een vacuümlade. Sous-vide is een extra functie in je stoom- oven voor een gelijkmatige bereiding van kwetsbare levensmiddelen.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjE5MzE=