Keukenmagazine 2022

129 K E U K E N M A G A Z I N E 2 0 2 2 / / R E P O R T A G E & R E I Z E N >> 1 Kleren maken de man – maar ook elegante restaurants zoals Trus- sardi alla Scala of het Emporio Armani Ristorante (zie afbeelding) dragen beroemde designernamen. 2 In de LùBar lijkt het alsof je eet en drinkt tussen kasplanten. 3 Geen tripje Milaan zonder de traditio- nele risotto alla Milanese! H oe verleidelijk je drankje ook lijkt, hoe mooi je bord ook is opgemaakt – je blik dwaalt onvermijdelijk af. Mamma mia, zoveel elegante, stijlvolle mensen! Fijne stoffen, perfecte pasvormen, chique schoenen en perfect matchende accessoires. Bellissimo! De meeste Milanesi asso- ciëren restaurantbezoek nou eenmaal met goed voor de dag komen, de schijn ophouden: fare la bella figura. En zo wordt elk café, elke bar en elk restaurant een podium, waar het kostelijke theaterstuk La Dolce Vita wordt opgevoerd. Er goed uitzien en goed eten – die twee horen gewoon bij el- kaar in Milaan, de hoofdstad van mode en design. Dit blijkt tevens uit het feit dat gevierde modeontwerpers zich ook in culinaire settings doen gelden. Zo serveert het Emporio Ar- mani Ristorante aan de Via dei Giardini 2 superverse zee- vruchten in een tuinsetting. En zo kwam het geraffineerde interieur van de Martini Bar en de Martini Bistro aan de Corso Venezia 15 tot stand dankzij een samenwerking met Dolce & Gabbana. Tip: de radicchio ravioli met ragout van zeeduivel is er al net zo spectaculair als het design-interieur van het modemerk. DESIGNERS KUNNEN OOK DOWN-TO-EARTH ZIJN In het gelijknamige restaurant op een toplocatie pal naast de wereldberoemde Scala combineert Trussardi twee klassiekers van de Milanese keuken: risotto alla Milanese en ossobuco. Osso- buco betekent letterlijk: „bot met een gat“. Het zijn plakjes kalfsschenkel die zachtjes wor- den gestoofd tot het vlees zo mals is dat het smelt in je mond. De perfecte risotto alla Milanese is romig en doorregen met fijne saffraandraadjes. Wil je veel goekoper eten dan in de designer-restaurants, maar net zo spectaculair? Dat kan bij- voorbeeld in de elegante win- tertuin van de Galleria d'Arte Moderna. De sfeer in de LùBar lijkt haast magisch, zo tussen de planten, en de Siciliaanse familiekeuken is al net zo be- toverend. Wat dacht je van een verfijnd voorgerecht als auber- gineballetjes met amandelen? Dan misschien spaghetti met zee-egel, geraffineerd én pikant. En tenslotte dit droomdessert als afsluiting van een perfect menu: zabaglione met kaneel- crumble. 1 3 2 Design meets haute cuisine – in Milaan al bij de lunch

RkJQdWJsaXNoZXIy NjE5MzE=