Keukenmagazine 2022

13 functies tegelijk gebruiken, maar ook apart en dat is ontzettend handig.” Van der Dam is groot fan van de stoomtechniek. „Je bakresultaat is beter”, legt hij uit. „Als je bijvoorbeeld groenten in een hetelucht- oven bakt, drogen ze al snel uit. Met stoom garen ze veel sneller en soepeler.” Zelf kocht hij later nog een kleine vacuümmachine zodat hij, net als in zijn res- taurantkeuken, ook sous-vide kan koken. „Dat had met mijn vorige oven echt niet gekund.” Het leuke aan de combioven is overigens dat ieder- een ermee uit de voeten kan. Met een scala aan functies kun je alles wel mooi op tafel krijgen. „Zo zitten er sensoren in die de vochtigheid in de oven meten. Het apparaat kan je dan precies vertellen wanneer je cake gaar is.” Zelf heeft Van der Dam al die functies niet nodig, hij kan zelf ook wel bepalen of het tijd is om op te dienen. Toch vindt hij al die faciliteiten best handig: „Nu kan zelfs mijn dochtertje van vier cake bakken!” 1 Tjitze wil dat zijn kinderen gevarieerder leren eten en betrekt ze daarom bij het koken. 2 Een professionele kok heef t natuurlijk ook een grillplaat in huis. 3 Een witte keuken is altijd stijlvol en tijdloos. Lichte fronten laten kleine keukens groter lijken. 4 Het grijze composieten werkblad zorgt voor een rustig uiterlijk. 5 De per- fec te wijntemperatuur voor alle wi jnen dankzij een speciale koelkast. 3 >> 4 5

RkJQdWJsaXNoZXIy NjE5MzE=