Keukenmagazine 2022

23 K E U K E N M A G A Z I N E 2 0 2 2 / / L E V E N D O E J E I N D E K E U K E N HEMELS KLEURENSPEL Vooral in de poolstreken is dit natuurspektakel elke winter aan de nachtelijke hemel te bewonderen. Hierbij botsen geladen deeltjes van de zonnewind op luchtdeeltjes in de atmosfeer en laten ze oplichten. De kleuren van het noorderlicht en het omringende landschap komen ook terug in de keuken: van mysterieuze zwart- of grijstinten, zacht iriserend groen, diep zeeblauw tot koel poolwit – de natuurlijke nuances voelen als een frisse wind. Puur, makkelijk te combineren en functioneel: dat is die Noordelijke terughoudendheid. BASILICUMPESTO Ingrediënten voor 4 personen • 40 gr. pijnboompitten • 100 gr. basilicum • 2 tenen knoflook • 1 kleine biologische citroen (alleen de schil) • 125 ml olijf- olie • 50 gr. Parmezaanse kaas, vers geraspt (of een veganistisch alternatief) • een snufje zeezout Overige benodigdheden: • staafmixer Bereidingswijze Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie of vet. • Verwijder ze en laat ze afkoelen. • Was de basilicum, dep deze goed droog en pluk de blaadjes eraf. • Pel de knoflook en snijd hem in grove blokjes. • Doe de basilicum, knoflook, pijnboompitten, citroenschil en olie in een hoge mengkom en meng het geheel met een staafmixer. • Roer de kaas er- door en breng op smaak met zout. • Lekker met een verse baguette of pasta. 5 Zelfs het kille hart van de sneeuw- koningin zou ervan smelten: deze coole achterwand is een ontmoeting tussen „Morning Blue“ en „Glacier Ice“ 6 Mat of glanzend: witte fronten zijn tijdloos en mo- dern. Deze klassieker onderscheidt zich echter ook door zijn grote veel- zijdigheid en zijn combinatiemogelijkheden met tal van andere kleu- ren. 7 Een vleugje vakantie waait door deze trendkeuken: de kleur van de fronten voert je terug naar diepblauwe fjorden en ruisende watervallen. En alleen een trol zou kunnen denken dat die stijlvolle goudaccenten niet bewust zijn gekozen. POOLWIT FJORDBLAUW >> 5 6 7

RkJQdWJsaXNoZXIy NjE5MzE=