Keukenmagazine 2022

1 De gesloten fronten van deze keuken benadrukken dat gevoel van „alles tiptop in orde“. De zwarte handgrepen vormen een modern accent op het wit. 2 Helemaal hip: deze separate bijkeuken in industriële stijl achter een schuifdeur. 3 Ook hier ontmoeten zichtbare puurheid en verborgen functionaliteit elkaar. 4 Op ieder potje past een dekseltje – en tot die tijd ligt het handig opgeborgen in een la. 5 Dankzij zijn hoogte biedt de onderste lade maximale binnenruimte én veel speelruimte. 1 2 3 4 5 DE KONMARIE-METHODE VOOR MEER ORDE IN HUIS Boekentip: Het boek „Opgeruimd! de manier om orde en rust in je leven aan te brengen“ van Marie Kondo beperkt de ballast in huis en hoofd. Lev., 224 pagina's, ca. 21 euro. NOOIT MEER OPRUIMEN! Marie Kondo heeft de gelijknamige methode „Kon(do)Marie“ bedacht om mensen in korte tijd perfect te leren opruimen – zodat het daarna nooit meer nodig is. De Japanse adviseert on- der meer dat je je spullen indeelt in categorieën en jezelf bij elk item afvraagt of je er nog wel plezier aan beleeft. Maar kun je haar wereldwijde opruimbestseller „Magic Cleaning“ ook in de keuken toepassen? Uiteraard! Als je alle regels der toverkunst hebt gevolgd, zoals het nut leren zien van orde, dan is de toverformule: alles op zijn eigen plaats! Door elke categorie voorwerpen een vaste plaats te geven, weet je bij het opruimen altijd meteen waar alles naartoe moet. Natuurlijk houd je uiteindelijk altijd wel wat „Komono“ over, spulletjes die zich in de loop der tijd in huis ophopen. Maar in een perfect ontworpen keuken is ook daar wel een vrije lade voor te vinden – als het maar een vaste plaats is. <<

RkJQdWJsaXNoZXIy NjE5MzE=