Keukenmagazine 2022

55 KEUKENMAGAZINE 2022 // RUBRIEK Foto’s: Sa net optatia ist autem et offictur remos duntibus VREETBUI! MINIWORSTJES IN EEN (OCHTEND)JASJE Ingrediënten voor ca. 20 stuks • 1 el boter • 1 pakje bladerdeeg (gekoeld) • 1 ei • 4 knakworstjes • 75 gr. geraspte kaas ... en uit de voorraadkast: • 1 ½ el tomatenpuree • ½ el Italiaanse kruiden (gedroogd) • 1 klein snufje zout • optioneel: een beetje sesam om ze mee te bestrooien Overige benodigdheden • pizzasnijder • kwastje • bakpapier Bereidingswijze Laat de boter smelten in de pan. • Voeg de tomatenpuree, kruiden en een beetje zout toe. Roer kort en laat het geheel een beetje afkoelen. • Rol het bladerdeeg plat uit en verdeel het in vier gelijke stukken met een pizzasnijder. • Verdeel het tomaten-botermengsel over de bodem van elk plakje deeg. • Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de plakjes bladerdeeg ermee met be- hulp van het kwastje. • Haal de worstjes uit de pot en laat ze uitlekken. • Verhit de oven voor op 200 °C. • Leg één worstje op de bodem van elk plakje bladerdeeg. • Strooi kaas over de worstjes en rol het geheel zo strak mogelijk op. • Verwijder het overtollige deeg met een scherp mes en snijd elke deegrol in vijf gelijke stukken. • Leg alle deegrolletjes op een bakplaat met bakpapier. • Bestrijk ze voorzichtig met de rest van het losgeklopte ei, strooi er een beetje sesam overheen en bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin in de oven. HUMMUS MET AVOCADO & SPINAZIE Ingrediënten voor ca. 4 personen • 100 gr. verse bladspinazie • 1 rijpe avocado • 2 el tahin (sesampasta) • 1 citroen (geperst sap) ... en uit de voorraadkast: • 400 gr. kikkererwten • 1 teen knoflook (of: ½ lente-uitje) • 3 el olijfolie • 1 tl zout • ½ tl peper • ½ tl komijn • evtl. 2 el water Overige benodigdheden • zeef • mixer Bereidingswijze Doe de kikkererwten in een zeef, spoel ze grondig af en laat ze uitdruipen. • Was de spinazie grondig. • Halveer de avocado, verwijder pit en schil. • Pel de knoflook. • Meng alle ingrediënten gedurende onge- veer 4–5 minuten met een mixer, tot de hummus lobbig wordt (voeg evt. wat water toe). • Breng de hummus op smaak met zout, peper, komijn en citroensap. TIP Heerlijk op toast, bij tortillas of als dip bij groentensticks en crackers. BLISS BALLS „CARROT“ Ingrediënten voor ca. 15–20 stuks • 1 wortel • 50 gr. vanille-(kokos)yoghurt • 1 el notenpuree ... en uit de voorraadkast: • 5 dadels (evt. voorgeweekt) • 50 gr. amandelmeel • 20 gr. kokosrasp • 1 tl kokosolie • 1 vleugje kaneel • een beetje geraspte tonkaboon • optioneel: een beetje kokosbloesemsuiker als zoetstof Overige benodigdheden • mixer • kokosrasp ter decoratie Bereidingswijze Mix de wortel en de dadels in de mixer tot kleine stukjes. • Voeg de andere ingrediënten toe en meng het geheel tot een deeg (voeg extra kokosrasp of amandelmeel toe als het deeg te slap is). • Plaats het deeg korte tijd in de koelkast en rol er vervolgens kleine bolletjes van. • Wentel deze ter versiering door de kokosrasp. Knort je maag weer in de kleine uurt jes? Gun jezel f dan – af en toe – een kleine snack. S N E L L E R E C E P T E N V O O R E E N B E S T W E L C O O L E N A C H T H A P ’ : AdobeStock / Mila Naumova, Shutterstock (2) / Viktor Kochetkov RUKSUTAKARN studio, PR. Illustration: iStock / OllyKava (2)

RkJQdWJsaXNoZXIy NjE5MzE=