Keukenmagazine 2022

7 HOT, HOT, HOT Snel, simpel en supersmakelijk: klinkt dat als jouw culinaire happy place? Dat is het ook! En dat is precies waarom tteokbokki al lang is doorgedrongen tot trendy metropolen als New York, Londen en Berlijn. Het is het populairste street food van Korea, maar het zou op het eerste gezicht zó op het menu van je favoriete Italiaan om de hoek kunnen staan. Het gerecht bestaat uit cilindervormige gefrituurde rijstwafels verfijnd met een zeer hete chilisaus of een pikante sojasaus. Doorgaans worden ze geser- veerd met viskoekjes, gekookte eieren, kimchi en verse lente-uitjes. De clou: met hun hoge koolhydraatgehalte vormen deze kleine tteoks (rijstwafels) de ideale basis in ons jachtige bestaan. Kinderen die in armoede opgroeien lopen een gro- ter risico in een sociaal isolement terecht te komen. Om deze cirkel te doorbreken organiseert Resto VanHarte, in samenwerking met scholen, buurtcentra en gemeenschapshuizen, sinds 2004 activiteiten voor kinderen van alle leeftijden onder de naam „KinderResto“. Daar leren kinderen hoe ze gezond en fit kunnen blijven door enkele weken samen te koken (onder leiding van een professionele kok). Daarnaast is er ruimte om te chillen en jezelf te zijn. Zo werken ze tegelijkertijd aan hun sociale, creatieve en communicatieve vaardigheden. Ook komen onderwerpen als omgaan met pesten of sociale omgangsvormen aan bod. Bezoek www.restovanharte.nl voor meer informatie. BEET! Dadels, pindakaas, cacaopoeder en gemalen amandelen in een omhulsel van zonnebloempitten of kokosrasp: ze heten “Raw Bites”, deze kleine, tarwevrije power packs en je maakt ze su- persnel met slechts enkele ingrediënten. En het mooiste is: je hoeft deze veganistische voedselbommetjes niet te bakken en ze vormen een enorme bron van ei- witten en gezonde energie voor tussendoor. KINDERRESTO: SAMEN KOKEN, CHILLEN EN JEZELF ZIJN

RkJQdWJsaXNoZXIy NjE5MzE=