Keukenmagazine 2022

DOWNDRAFT 75 K E U K E N M A G A Z I N E 2 0 2 2 / / K O K E N & G E N I E T E N S maken verschillen. Ja, het is een tegeltjeswijsheid. Maar wat voor de gerechten zelf geldt, geldt ook voor de wijze van bereiden – en juist daar valt bij kookplaten nogal wat te kiezen: gas, inductie of elektrisch. Maar dat is nog niet alles. Elke kookplaat heeft bovendien zijn eigen specifieke technische kenmerken en functies. Net als met voedsel, geldt ook hier: hoe beter je weet wat bij je eigen kookgewoonten, keukensfeer en – last but not least – eetgewoonten past, hoe gelukkiger je zult zijn met je kook- plaat. De huidige trend is dat keukens steeds meer deel uitmaken van de leefruimte, de over- gangen tussen de ruimten vloeiend verlopen en kookeilanden onverminderd populair zijn als stijlelement. Dan is een kookplaat met geïntegreerde afzuiging een goede keuze en heeft zo'n downdraft of werkbladafzuiging een aantal voordelen. Kookplaat+: downdraft of werkbladafzuiging – zo heet de geïntegreerde afzuiging in een kookplaat. 1 Bij deze kookplaat van Bosch regelt de geïntegreerde afzuigunit automatisch zijn eigen instellingen op basis van damp- en geurontwikkeling. 2 De Siemens' inductionAir Plus combineert een innovatieve inductiekookplaat met een krachtige verzonken afzuigunit. 3 De eerste flex-inductiekookplaat met geïntegreerde afzuigunit van Gaggenau is 90 centimeter breed en werkt met automatische afzuiging. 1 2 3 >>

RkJQdWJsaXNoZXIy NjE5MzE=