Keukenmagazine 2024

33 Buon giorno Italia Zoals zovele zuiderlingen, geven ook de Italianen zich maar zelden over aan een copieus ontbijt. Onderweg naar het werk gaan ze langs hun stamcafé. Daar pakken ze hun eerste cappuccino, caffè +latte of espresso van de dag. Een cornetto erbij – de Italiaanse croissant – of een sfogliatella alle mele, een soort appelflap, en klaar! Maar later op de ochtend gunnen ze zichzelf nog een tweede ontbijt: tramezzini! Deze sandwiches van witbrood zijn zacht en fijn van textuur en hebben geen korst. Tramezzini betekent zoiets als „ertussenin“ – en tussen de dunne sneetjes vind je dan ook lekkernijen als gerookte zalm, tonijnmousse of fijne ham. 1 In U-vorm zweeft deze barconstructie in houtlook boven het keukenblok en vormt zo een handig tafel- en werkblad. 2 Met ogenschijnlijk delicate lichtheid hangt het werkblad over het lange keukenblok. Zo ontstaat extra opbergruimte voor borden, kopjes en andere spullen. 2

RkJQdWJsaXNoZXIy MjMwNzkzOQ==