5 tips voor een grote keuken

Een grote keuken, wie droomt er niet van? Ruim, licht en luxe met enorm veel werk- en opbergruimte. Een heerlijke plek in huis waar leven en wonen bij elkaar komen.

Toch kan het inrichten ervan soms lastig zijn, omdat grote ruimtes laten moeilijk laten vullen. Wij geven je vijf tips waarmee je de ideale, grote keuken plant. En voor iedereen die een wat kleinere keuken heeft: deze tips zijn voor u. Want hiermee oogt je keuken ruimtelijker en heb je voor het gevoel een grote keuken.

grote-keuken

1. U-vorm

De U-vorm is voor grote keuken erg geschikt. Hierdoor zijn er drie delen met veel werk- en opbergruimte. Houd er wel rekening mee dat de vrije ruimte tussen de elementen minimaal twee meter moet zijn, zodat deuren en laden vlot geopend kunnen worden.

Start met ontwerpen

2. Kookeiland

In een ruime keuken is het een goed idee om een kookeiland te plannen. Dat maakt niet alleen koken met vrienden en familie erg gezellig, het ziet er ook nog eens erg luxe uit. Bovendien zijn kookeilanden volledig naar eigen smaak met gewenste A-merk apparatuur te ontwerpen.

3. Afzuigkap

Kiest u voor een kookeiland? Denk dan ook meteen na over het type afzuigkap (bijvoorbeeld geïntegreerd in de kookplaat) en de benodigde water- en elektraleidingen. Tip: gebruik hiervoor onze checklist, dan ziet u niets over het hoofd. De MHK KeukenExperts kunnen hier vervolgens mee aan de slag om een professioneel ontwerp te maken.

4. Eethoek

Is de keuken ruim genoeg voor een eethoek? Kies dan ook de juiste vloerbedekking. Die beschermt uw ondervloer tegen beschadigingen en vlekken, maar zorgt ook voor een geleidelijke en vloeiende overgang naar de rest van uw woning.

5. Verlichting

Verlichting in een keuken is erg belangrijk, helemaal in een grote keuken. Boven het werkblad is helder licht essentieel, terwijl het in de eethoek juist wat stemmiger mag. Dimbare verlichting kan dan een goede oplossing zijn en het draagt ook nog eens bij aan een gezellige sfeer.

Weten welke soorten verlichting er zijn? Kom langs bij een showrooms in uw buurt.

Vind showroom
Keuken­magazine
Keuken­planner