8 Magische must-haves in de keuken

Op een bepaalt moment in uw leven is het gewoon tijd voor een nieuwe keuken. Maar voordat u tot de daadwerkelijke koop overgaat, stelt u zichzelf een aantal vragen: welke kleuren, vormen en materialen passen hierbij? En wat is hot op dit moment? Welke ontwerpen zijn trendy?

Allemaal vragen die we in deze blog beantwoorden. Want keukens kunnen tijdloos zijn, maar afhankelijk van uw smaak worden ze ook ontworpen aan de hedendaagse stijl. Lees daarom snel verder om alles te weten te komen over de magische must-haves van dit moment in een nieuwe keuken.

New tablewear

New tablewear

Nieuw serviesgoed? Niets daarvan! Met new tablewear bedoelen we tafelvormige kookeilanden en chique barelementen. Allemaal overtuigend dankzij creatieve ontwerpen en de aanwezigheid van een natuurlijke hout-, beton- of marmerlook.

Draaibare of uittrekbare bladen vormen een praktische bar, waarbij sommige fabrikanten zelfs de mogelijkheid bieden om hiermee de kookplaat af te dekken. Dankzij deze elementen kunt u eenvoudig het kookeiland ombouwen tot eettafel voor eenpersoonsgebruik of juist tot een tafel voor het hele gezin.

Heldere, strakke lijnen

Greeploze keukens hebben een eenvoudige, maar strakke uitstraling. Hierdoor passen ze naadloos binnen de moderne keukengeest van vandaag de dag. Lades en kasten gaan op bijna magische wijzen open dankzij de geïntegreerde greeplijsten of uitsparingen en speciale tip-on-mogelijkheden om ze te openen.

Door de toepassing hiervan zijn fronten ook nog eens gemakkelijker schoon te houden, vormen ze geen gevaar voor de handen van uw kinderen en blijft niemand er tijdens het koken met de kleding achter hangen.

Heldere, strakke lijnen

Modern huishouden

Moderne woningen hebben vaak een keuken met een open verbinding naar de woonkeuken. In dit soort keukens is orde belangrijk en moet er voldoende plek zijn voor vaatwassers en andere apparatuur. Maar ook bij de renovatie van oudere huizen worden kleinere kamers vaak opengebroken tot een grote ruimte.

Keukenfabrikanten spelen hier al langer op in door verschillende inbouwmogelijkheden aan te bieden, waardoor er een synergie ontstaat tussen de eet- en leefruimte. Laat u adviseren en inspireren bij een van onze showrooms , waar u deze mogelijkheden zelf kunt ervaren.

Modern huishouden

Hoera voor huiselijkheid!

Open planken en vitrinekasten in de keuken? Natuurlijk! Omdat woonruimte in stedelijk gebieden steeds schaarser en duurder wordt, gaan koken en wonen steeds vaker samen. Tegelijkertijd wilt u als bewoner zich prettig voelen in de ruimte waar wordt geleefd en gekookt . Daarom zien keukenmeubels er steeds hipper en huiselijker uit, waardoor ze pas op het tweede gezicht herkenbaar zijn als functioneel element. Zo creëert u een natuurlijke rust in uw keuken.

Tip van MHK KeukenExpert: Met een goed lichtplan creëert u een optisch ruimtelijk effect én sfeer. Onze adviseurs kunnen u goed helpen bij het maken hiervan: maak direct een afspraak.

Scherpen contrasten

Van antraciet tot zwart : donkere keukens zijn ook dit seizoen enorm in trek. Daarnaast zijn er verschillende combinaties mogelijk met natuurlijke materialen, zoals zwart met hout of steen. Naast marmer zien we steeds vaker het trendy ‘terrazzo’ opduiken: vloerbedekking. Maar dan wel hip, door de decoratieve accenten, zoals een zwartwit geblokte vloer met het traditionele schaakbordpatroon. Een absolute klassieker binnen het minimalistische keukendesign.

Hoera voor huiselijkheid!

Superfood voor uw keuken

‘Green eating’ krijgt een totaal andere betekenis binnen de moderne keukeninrichting. Keukens van nu bevatten naast gezonde voeding , ook zachte limoentinten of donker dennengroene accenten. Frontkleuren die zich ook goed laten combineren met natuursteen.

Volgens de kleurenleer heeft groen een rustgevende werking. Combineert u dit met ingrediënten uit de regio, dan kan er tijdens het koken haast niets meer misgaan.

Mobiele opslag

Laden en uittrekelementen zorgen voor opbergruimte in de keuken en bieden de juiste indeling om het overzicht te beware. Inlegelementen op ladegeleiders, zoals metalen roosters of korven, optimaliseren het voorraadbeheer in uw keuken.

Ook praktisch -en tegelijkertijd heel chique- zijn de innovatieve take-away-systemen. Deze flexibele lades zijn om te toveren tot een soort dienbladen die u apart van elkaar kunt uitnemen en overal in de ruimte kunt gebruiken.

Mobiele opslag

Laat u inspireren

Zoals u leest, is de keukenwereld volop in ontwikkeling. Om al deze toepassing zelf te ervaren, nodigen we u uit in een van onze showrooms. Hier kunt u zich onder laten dompelen in de nieuwste apparatuur, gedurfde keukenontwerpen en creatieve opbergoplossingen.

Op de bank wegdromen bij de reisverhalen van MHK KeukenExpert? Of inspiratie voor uw nieuwe keuken opdoen? Vraag dan ons gratis Keukenmagazine aan. Boordenvol culinaire reizen, keukeninspiratie en heerlijke recepten.
Aanvragen
Keuken­magazine
Keuken­planner