Keukentrends

Keukentrends volgen elkaar ongelooflijk snel op en een nieuw jaar betekent ook nieuwe (creatieve) ideeën, inzichten en trends. Want net als de rest van uw interieur is ook de keuken een trendgevoelig onderdeel van uw woning. Maar welke trends zijn er eigenlijk te herkennen in 2020? En hoe kunt u deze zelf toepassen in uw keuken? Wij vertellen u alles over de keukentrends die u kunt verwachten en geven tips over de toepassing ervan.

Want een nieuwe trend betekent niet dat u meteen een nieuwe keuken hoeft aan te schaffen. Vaak kunt u door te spelen met elementen uit trends uw keuken al een nieuwe, frisse look voor het nieuwe jaar geven. Denk bijvoorbeeld aan geavanceerde (inbouw)apparatuur die met elkaar verbonden is via wifi. Of wat denkt u bijvoorbeeld van een geïntegreerde afzuiging in de kookplaat? Of een keuken die groter is dan uw woonkamer?

Trends

Persoonlijke woonkeuken

Eigenlijk is dit een vroegere trend, maar wel eentje die in 2020 weer terugkomt: een woonkeuken. De keuken is namelijk al lang geen plek meer om alleen te koken, het is juist dé plek in huis waar het gezin samenkomt. We zien ook steeds vaker dat de keuken de grootste ruimte van het huis vormt, waarin een robuuste, grote eettafel of werkbank het centrale middelpunt vormt. Om de lijn naar de (kleinere) woonkamer wel vloeiend te laten verlopen, wordt er vaak gebruik gemaakt van gecombineerde interieurstijlen, zodat er een samenhangend geheel ontstaat.

“We zien ook steeds vaker dat de keuken de grootste ruimte van het huis vormt.”

Natuurlijke materialen

In 2020 zullen de natuurlijke materialen opnieuw vaak terug te vinden zijn in de keuken. Niet gek, want natuurlijke materialen stralen rust, warmte en luxe uit. En dan hebben we het niet alleen over hout of natuursteen, maar ook over minder voor de hand liggende materialen zoals bamboe, zeegras, maïs en leer. Combineert u deze materialen met metaallakken als goud, messing, koper of brons, dan krijgt uw keuken een geweldige, natuurlijke uitstraling.

Slimme apparatuur

Innovatieve apparatuur krijgt een steeds prominentere plek in de keuken en mag, in tegenstelling tot enkele jaren geleden, juist in het oog springen. Door de strakke vormgeving worden het steeds meer eyecatchers en door nieuwe technieken ligt het energieverbruik ook nog eens veel lager dan voorheen. Bovendien komen er steeds meer ‘slimme’ apparaten op de markt, welke u gemakkelijk met elkaar kunt verbinden en met uw smartphone of tablet kunt aansturen.

Duurzame keuken

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven, zo ook in de keuken. Bent u op zoek naar een nieuwe look voor uw keuken? Kijk dan eens welke materialen u kunt hergebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld de fronten zelf oververven of kiezen voor natuurlijke handgrepen. Gaat u op bezoek bij een keukenstudio? Stel dan vragen over het materiaalgebruik, welke stoffen erin verwerkt zitten en waar de keukens worden geproduceerd. Zo weet u altijd dat u een bewuste keuze maakt met oog voor uw leefomgeving en milieu.

“Duurzaamheid speelt een steeds belangrijke rol in ons leven, zo ook in de keuken.”

Geïntegreerde wijnklimaatkasten

Waar vroeger veel huizen een kelder hadden die diende als wijnopslag, hebben nieuwbouwhuizen tegenwoordig niet meer dan een smalle kruipruimte. Om wijnen toch onder de juiste omstandigheden te kunnen bewaren, worden steeds vaker wijnklimaatkasten geïntegreerd in nieuwe keukens. Zo blijft uw wijn altijd op temperatuur en op smaak. En dat moet u als wijnliefhebber als muziek in de oren klinken, want wat is er lekkerder dan af en toe ontspannen met een heerlijk glas wijn?

Wilt u meer weten over de keukentrends van 2020?

Wilt u weten hoe u deze trends kunt toepassen in uw eigen keuken of wilt u advies over bepaalde vragen? Dan bent u van harte welkom in een van onze keukenstudio’s. Onze adviseurs nemen graag de tijd om al uw vragen te beantwoorden. Wij raden u aan om vooraf een afspraak in te plannen, zodat we alle tijd voor u vrijmaken.

Keuken­magazine
Keuken­planner