Een witte keuken past altijd

Want wit komt altijd tot zijn recht

Keukens zijn in vrijwel iedere kleur, soort, maat en indeling verkrijgbaar. Toch zien we dat van alle mogelijkheden die er zijn, een witte keuken nog steeds het meest gekozen wordt. En dat is niet zo vreemd, aangezien u met wit vrijwel alle kanten op kunt.

Wit straalt vanuit zijn basis veel rust en ruimte uit. Hierdoor kunt u uw creativiteit de vrije loop laten bij de inrichting van uw keuken. U kunt eindeloos combineren met natuurlijke materialen, in het oog springende kranen, aanwezige accenten, mooie verlichting​​​​​​​ en bijzondere elementen. In deze blog leest u wat er allemaal mogelijk is met een witte keuken en nemen we afscheid van de gedachte dat witte keukens alleen maar kil en steriel zijn.

Creëer een gezellige sfeer

Om gezelligheid en sfeer in een witte keuken te brengen, kunt u gebruik maken van kleuraccenten en verschillende materialen. Hout geeft uw keuken bijvoorbeeld enorm veel karakter. Denk maar eens aan houten snijplanken, kruidenbakjes of hangplanken van geleefd hout. Iets dat ook geldt voor planten: vul verschillende plantenpotten met diverse plantensoorten en er ontstaat direct een gezellige, huiselijke sfeer.

“Hiermee geeft u een speels effect aan uw witte keuken en is er van een steriele omgeving absoluut geen sprake meer.”

Daarnaast kunt u spelen met kleuren, zoals legergroen of marineblauw. Verf bijvoorbeeld de achterwand van de keuken in een mooie kleurtint of kies juist voor hippe wandtegels die zorgen voor de nodige portie warmte en gezelligheid. Hiermee geeft u een speels effect aan uw witte keuken en is er van een steriele omgeving absoluut geen sprake meer.

Met hout kunt u alle kanten op

We noemden het al: de toepassing van hout in een witte keuken. Houten accenten kunt u op verschillende manieren laten terugkomen in de keuken. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan voor een houten keukenblad, een keukenkast met houten panelen of houten handgrepen. Houdt u meer van rustige, kleine accenten? Dan brengen houten accessoires -zoals een mooie houten snijplank- een warme aan de keuken, zonder té overweldigend te zijn.

Details worden zichtbaar

Keukens die zijn uitgevoerd in minimalistische of Scandinavische stijl, zijn keukens die leunen op details. Het strakke lijnenspel, de greeploze fronten: het klopt allemaal. En om deze details eruit te laten springen kiest men vaak voor witte basis van de keuken.

Maar het kan ook andersom. Dan wordt het wit juist als accent toegevoegd aan een andere prominente kleur van de keuken. Wat denkt u bijvoorbeeld van een sierlijk dun, witmarmeren werkblad? Een witte touch die zorgt voor een luxe uitstraling. Bij MHK KeukenExpert vindt u verschillende designkeukens die u zullen verrassen door de strakke afwerking, soepele lijnen en bijzondere details.

Wit beton

Betonnen keuken kenmerken zich door een ruwe, industriële en robuuste uitstraling. Vaak worden deze keukens omschreven als stoere keukens. En dat klopt zeker, helemaal wanneer er zwart staal en robuuste houten elementen zichtbaar zijn.

Beton is dan ook een veelgebruikt product bij keukens, maar wist u dat beton niet persé grijs hoeft te zijn? Het is namelijk ook mogelijk om een keuken te ontwerpen van wit beton. Een uniek product met een unieke uitstraling. En doordat wit beton niet spierwit is, is er geen sprake van een steriele sfeer én kunt u eindeloos spelen met (kleurrijke) accessoires en planten.

Bent u benieuwd wit beton voelt en welke uitstraling het in het echt heeft? Kom langs in onze showroom en ervaar het zelf.
Showroom vinden

Een zwart-witte combinatie

Naast wit is ook zwart een ongelooflijk populaire kleur voor keukens. Maar wat als we die twee combineren? Dan ontstaat er een eigentijdse keuken met een strakke uitstraling en een speels en gedurfd effect.

Kies bijvoorbeeld voor een witte keuken met een zwart marmeren of natuurstenen werkblad. Of voor een zwaar, robuust materiaal als graniet. En ook andersom is het mogelijk: kies bij een zwart uitgevoerde keuken voor speelse, witte wandtegels of strakke witte handgrepen. Door gebruik te maken van deze tijdloze materialen, bent u er zeker van dat u jarenlang plezier heeft van uw keuken.

“Door gebruik te maken van deze tijdloze materialen, bent u er zeker van dat u jarenlang plezier heeft van uw keuken.”

Wit geeft u alle ruimte

Zoals u ziet kunt u met wit letterlijk alle kanten op. En extra inspiratie helpt u erbij om het wit een warm en bijzonder karakter te geven. Bij MHK KeukenExpert kunt u dan ook alle witte keukens in het echt ervaren en kijken we samen met u naar de verschillende mogelijkheden. Maak snel een afspraak of kom langs in een van onze showrooms.

Op de bank wegdromen bij de reisverhalen van MHK KeukenExpert? Of inspiratie voor uw nieuwe keuken opdoen? Vraag dan ons gratis Keukenmagazine aan. Boordenvol culinaire reizen, keukeninspiratie en heerlijke recepten.
Vraag het Keukenmagazine aan
Keuken­magazine
Keuken­planner