Fluisterstille afzuigkappen en vaatwassers

Schone lucht en vaat zonder geluid

Kent u de overeenkomst tussen een keuken en een orkest? De grootste lawaaimakers staan vaak achterin. En waar het bij een orkest het slagwerk is dat achterin staat gepositioneerd, is het in de keuken vaak de afzuigkap en de vaatwasser. Toch zijn deze lawaaimakers tegenwoordig uit den boze in de keuken en niet in de laatste plaats omdat ons dagelijks leven al hectisch en lawaaierig genoeg is.

Steeds meer mensen kiezen dan ook voor energiezuinige en fluisterstille apparatuur, helemaal wanneer het gaat om de vaatwasser of afzuigkap. Wij nemen u mee in de moderne wereld van deze twee essentiële onderdelen van de keuken en laten u zien hoe fabrikanten inspelen op de consumentenwens.

Fluisterstille afzuigkappen en vaatwassers

Veel vermogen, nauwelijks geluid

Bent u op zoek naar een afzuigkap? Weet dan dat de keuze enorm is. Denk aan eilandkappen, een hoofdvrije afzuigkap, plafondunits, inbouwunits, tussenbouwkappen, onderbouwkappen… alles is vrijwel mogelijk. En dat allemaal in verschillende kleuren, afmetingen en luchttechniek (luchtafvoer of recirculatie).

De keuze voor de juiste afzuigkap hangt af van de grootte van de ruimte, maar ook van de inrichting van de keuken en de frequentie van koken. Maar natuurlijk spelen ook uw persoonlijke smaak en inrichtingsstijl een grote rol. Toch hebben de moderne afzuigkappen een ding gemeen en dat is dat ze superstil zijn geworden zonder in te boeten op het vermogen.

Afwassen met groot gemak

Reinig je jouw vetfilters en pannen liever in de afwasmachine dan met de hand? Dan komen de flexibel in te delen mandjes goed van pas. Maar moderne vaatwassers kunnen nog veel meer: ze worden steeds energie- en waterzuiniger, werken efficiënt, zien er steeds hipper uit en beschikken over verschillende programma’s waarmee je de intensiteit en tijdsduur per wasbeurt en naar behoefte kunt instellen.

Sommige vaatwassers optimaliseren zelfs hun eigen afwascycli en droogresultaten op basis van opgeslagen data van het eindresultaat. Zelfs bij voorwerpen van ‘lastige’ materialen, zoals plastic. Een ander staaltje hightech is de bediening via de app, waarmee u eenvoudig de deur opent, de binnenverlichting regelt en vanaf de bank in de gaten kunt houden hoe ver het wasprogramma is.

"Sommige vaatwassers optimaliseren zelfs hun eigen afwascycli en droogresultaten op basis van opgeslagen data van het eindresultaat."

Maar de allermooiste verbetering is toch wel het geluid. Of eigenlijk de stilte, want het geluid is amper meer hoorbaar. Vaatwassers worden steeds beter geïsoleerd en ook de waterafvoer verloopt steeds stiller.

Fluisterstille afzuigkappen en vaatwassers

Bonus: zo deelt u uw vaatwasser optimaal in

Iedereen heeft zijn eigen manier om de vaatwasser in te ruimen. Sommigen ‘gooien’ alles erin, terwijl anderen heel secuur alles ordenen. Wij geven een paar tips waarmee u uw vaatwasser eenvoudig, maar toch harmonieus indeelt:

  • Verwijder etensresten van de vaat (tip: gebruik een siliconenlepel) en spoel deze vervolgens af onder warm water voordat u het in de vaatwasser zet;
  • Zorg dat alles stevig in de vaatwasser staat. Met name glaswerk is erg gevoelig voor krassen of breken. Bovendien kan uw servies schade oplopen als het tegen elkaar staat, dus probeer dit te voorkomen;
  • Voorkom sproeischaduw. Als het vaatwerk elkaar zo overlapt dat de waterstraal er niet meer goed bij kan, dan wordt het niet goed schoon;
  • Plaats grote items onderin en kleine items bovenin;
  • Hoe beter u de (mogelijkheden van de) vaatwasser kent, hoe sneller u bent met het inruimen en hoe beter het eindresultaat.

Ervaar de nieuwste generatie vaatwassers en afzuigkappen

Bent u nieuwsgierig geworden naar de moderne generatie vaatwassers en afzuigkappen? En wilt u deze in het echt ervaren? Kom dan langs bij MHK KeukenExpert bij u in de buurt. Onze adviseurs vertellen u graag meer over de nieuwe technieken en laten u zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. 

Fluisterstille afzuigkappen en vaatwassers
Op de bank wegdromen bij de reisverhalen van MHK KeukenExpert? Of inspiratie voor uw nieuwe keuken opdoen? Vraag dan ons gratis Keukenmagazine aan. Boordenvol culinaire reizen, keukeninspiratie en heerlijke recepten.
Aanvragen
Keuken­magazine
Keuken­planner