Frankfurter Brett

De innovatieve houten snijplank

De Frankfurt Brett is ’s werelds eerste mobiele werkbank voor de keuken. Een robuuste, intuïtieve snijplank waar u verschillende containers voor vers gesneden ingrediënten, vleeswaren en afval aan hangt. Sneller en soepeler koken, geen gedoe met verschillende snijplanken en niet continu meer naar de vuilnisemmer lopen om afval weg te gooien. Welke keukenfanaat wil dat nou niet?

We zeggen het niet vaak, maar deze keukengadget is er echt een die onmisbaar is voor zowel professionele chef-koks als bevlogen amateurkoks. En het mooie is: u krijgt de bijzondere en unieke Frankfurter Brett helemaal gratis bij de aanschaf van een nieuwe keuken bij MHK KeukenExpert. Hoe dat werkt, leest u verder in deze blog, dus leg uw snijgerei even aan de kant en lees rustig mee.

Frankfurter Brett

Frankfurter Küche

In 1929 werd in Frankfurt het Congrès Internationaux d'Architecture Moderne (CIAM, red.) gehouden. Hier werd de Frankfurter Küche gepresenteerd, een uiterst compacte maar multifunctionele keuken die geschikt was voor één persoon om in te werken. Het bleek een revolutionaire vernieuwing in woonhuizen, dankzij de vele technische innovaties van die periode.

Tot op de dag van vandaag wordt de Frankfurter Küche als toonbeeld gezien van de moderne inbouwkeuken met zijn slimme vernuftigheden. Het is dan ook niet gek dat de Frankfurter Brett zich baseert op deze mijlpaal en uw werk in de keuken vergemakkelijkt. En u raadt het al: de naam, Frankfurter Brette, is een verwijzing naar de Frankfurter Küche.

“Het is dan ook niet gek dat de Frankfurter Brett zich baseert op deze mijlpaal en uw werk in de keuken vergemakkelijkt.”

Uittrekbaar beugelsysteem

Met de Frankfurter Brett neemt u afscheid van de ratjetoe aan ingrediënten, rommel op het werkblad en het gebruik van allemaal verschillende snijplanken. U bevestigt gewoon de hoeveelheid bakjes (containers) die u nodig heeft aan het gepatenteerde, uittrekbare beugelsysteem en schuift eenvoudig al het gesneden groentes en erin. En het afval? Dat schuift u meteen naar de bijbehorende afvalcontainer.

Het resultaat? Een overzichtelijke keuken tijdens het koken, zodat u helemaal op kunt gaan in dat ene bijzondere recept. En handig om te weten is dat aan de achterkant van de Frankfurter Brett een speciale houder zit voor uw iPad of kookboer en een een aparte beugel voor bakjes speciaal voor verse kruiden en peper en zout. Zo heeft u uw hele keuken meteen bij de hand.

Frankfurter Brett

Vloeiende workflow

De plank is ruim 4 centimeter dik en bestaat uit kruislings verlijmd eikenhout. Hierdoor is het een zeer krachtige, robuuste snijplank die jarenlang meegaat en bestand is tegen het hectische alledaagse leven in de keuken. Bovendien is deze snijplank uw messen ook goed gezind, want het houten werkblad maakt snijden niet alleen makkelijker, het levert ook geen slijtage aan uw messen op.

Verder is iedere plank voorzien van geïntegreerde siliconen antislipringen om schuiven te voorkomen, is de werkbank 100% wiebelvrij en is het beugelsysteem is vervaardigd van RVS. Zo hoeft u niet bang te zijn voor roest en is schoonmaker niet lastiger dan alleen een schoon bakje warm water, zeep en een sponsje.

Frankfurter Brett

Wilt u de Frankfurter Brett in het echt ervaren? Maak dan een afspraak bij een van onze keukenstudio’s en laat u overtuigen.

Verschillende formaten

Naast de ergonomie, is er bij de Frankfurter Brett ook gedacht aan veiligheid. Aan de onderkant zijn siliconen antislipringen bevestigd, zodat het houten werkblad niet plotseling verschuift tijdens het snijden met alle gevolgen van dien. Bovendien is het schoonmaken echt een eitje. Het enige dat u nodig heeft is een schoon bakje met warm water, zeep en een sponsje. That’s it.

Keuken­magazine
Keuken­planner