Keuken opknappen - Geef uw keuken een nieuw aanzicht met deze tips

Het natuurlijk voorkomen: u bent uitgekeken op uw huidige keuken. Of uw huidige keuken is aan vervanging toe. Alleen een nieuwe keuken kopen gaat uw portemonnee net een stap te ver. Dan kunt u kiezen voor een showroomkeuken (een keuken met flinke korting) óf u stroopt de mouwen op en gaat zelf aan de slag. Want in dit artikel geven we u een aantal tips waarmee u in een handomdraai uw keuken van een nieuwe look voorziet. En het is bovendien ook nog eens goedkoop én eenvoudig.

Inspiratie

Inspiratie

Het opknappen van uw keuken begint natuurlijk met een goed plan. Maak als eerste een wensenlijstje en bezoek verschillende keukenshowrooms om inspiratie op te doen. Verzamel knipsels uit magazines, blader digitaal door Pinterest en maak foto’s bij vrienden en familie van materialen die u aanspreken. Zo ontwerpt u uw eigen moodboard wat u houvast geeft tijdens de keukenrenovatie.

Keukenfrontjes

De frontjes van uw keukenkasten bepalen, samen met het werkblad, het grootste deel van de sfeer in uw keuken. U kunt deze zelf voorzien van een nieuwe lik verf of een strook behang, maar u kunt het uzelf ook gemakkelijk maken en kiezen voor nieuwe deurtjes bij uw keukenleverancier. Een relatief kleine en goedkope ingreep die grote wonderen doet voor het aanzicht van uw keuken.

Tip van MHK KeukenExpert: Andere handknoppen en -grepen maken uw keukenaanzicht compleet. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen van rvs tot leer en u vindt ze bij een showroom bij u in de buurt.

Keukenfrontjes

Werkblad

We noemden hem al: het werkblad. Dit is de basis van iedere keuken en wordt dagelijks gebruikt voor lichte en zware klussen. Wanneer u deze vervangt, krijgt uw keuken dus haast vanzelfsprekend een compleet nieuwe en frisse uitstraling. En het leuke van werkbladen is dat ze in allerlei soorten en maten verkrijgbaar zijn. Gaat u bijvoorbeeld voor geleefd hout of juist stijlvol kunststof? Of liever voor glad marmer of industrieel beton? Laat u inspireren in onze Keukengalerij.

Tegels

Heeft u op dit moment tegels op de achterwand van uw keuken en wilt u iets anders? Denk dan bijvoorbeeld aan een glazen spatplaat van mat glas of juist een beschilderd kunstwerk als spatplaat. Dit beschermt uw muur en is gemakkelijk schoon te houden. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen de bestaande tegels te schilderen met speciale tegelverf in de gewenste kleur. Of te kiezen voor compleet andere tegels. Liever helemaal geen tegels meer? Dan schildert u eenvoudig de muur met een afwasbare muurverf (of latex met daaroverheen een vernislaag).

Tegels

Apparatuur

Bij het aanpakken van een keuken denkt u automatisch aan de apparatuur. Ga voor uzelf na of uw huidige vaatwasser, oven, inductieplaat of koelkast nog in goede staat zijn óf dat ze vervangen moeten worden. Merken als Bosch, AEG en Pelgrim brengen regelmatig nieuwe apparatuur op de markt die uw culinaire leven niet alleen vergemakkelijken, maar ook nog eens een lust voor het oog zijn.

Apparatuur

Tip van MHK KeukenExpert: Bij de MHK KeukenExpert in uw regio weten ze alles van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van keukenapparatuur. Maak een afspraak en laat u informeren over de mogelijkheden.

Vloer

Bij het vernieuwen van uw keuken, mag de vloer niet ontbreken. Past de huidige vloer nog bij de uitstraling van uw gerenoveerde keuken? Perfect! Sluit de kleur of het materiaal van uw huidige vloer echter niet meer aan op de keuken, overweeg dan om een nieuwe vloer te leggen. Dit geeft niet alleen uw keuken een strakke uitstraling, maar brengt ook een nieuwe sfeer in de rest van uw leefruimte.

Vloer
Nog meer inspiratie opdoen? Vraag dan ons gratis Keukenmagazine aan. Boordenvol culinaire reizen, keukeninspiratie en heerlijke recepten.
Aanvragen
Keuken­magazine
Keuken­planner