5 x kerstversiering in de keuken

Nog even en dan is het zover: kerstmis. De periode waarvan we hopen dat we hem dit jaar ‘gewoon’ met vrienden en familie mogen vieren en waarin we 2020, met al haar coronaperikelen, onder de loep nemen. Maar het is ook de tijd waarop we extra sfeer in huis brengen. De tijd waarop iedereen massaal de lampjes en kerstballen van zolder haalt, op zoek gaat naar de perfecte kerstboom en het huis van binnen en buiten in kerststemming brengt. Met natuurlijk de hoop op een laagje sneeuw tijdens de kerstdagen, want dat maakt het plaatje toch wel compleet.

Wanneer we het hebben over de kerstaankleding, is er toch een ruimte die vaak vergeten wordt: de keuken. Erg jammer, want dit is de ruimte in huis waar u misschien wel het vaakste bent tijdens de decembermaand. Maar hoe kleedt u de keuken nou gezellig aan? Wij hebben vijf ideeën op papier gezet waarmee u uw keuken gemakkelijk omtovert tot een sfeervolle, knusse kerstkeuken.

Voor et raam

#1 Versiering voor het raam

Een versiert raam ziet er niet alleen leuk uit voor uzelf, ook de buitenwereld kan ervan genieten. En het mooie hiervan is dat u er alle kanten mee op kan. Hang bijvoorbeeld een paar kerstballen voor het met nepsneeuw bespoten raam. Of creëer een klein, knus kerstdorpje op de vensterbank. Of kies voor een paar takken uit het bos welke u voor het raam hangt. Of schrijf een kerstboodschap op het raam met witte afneembare stift. Of decoreer uw keuken met kerstslingers of guirlandes. U leest het: er zijn genoeg mogelijkheden.

Voor het raam

#2 Kerstverlichting

Als er iets niet mag ontbreken met kerst, is het de warme verlichting met de sfeervolle kerstlichtjes als absolute hoogtepunt. Maar er zijn meer soorten verlichting mogelijk. Zet bijvoorbeeld een kerstster op de vensterbank of hang deze voor het raam. Kersteriger dan dat wordt het bijna niet. Of hang wat kleine kerstlampjes in slingervorm aan de muur of aan de onderkant van uw hangkasten. Hiermee geeft u op subtiele wijze extra sfeer aan uw keuken en werkblad.

Verlichting

#3 Kerstservies

Wat is er leuker dan tijdens het kerstdiner de overheerlijke gerechten op te dienen op bijpassend kerstservies? En nog leuker wordt het wanneer u een open buffetkast heeft, want dan kunt u dit servies ook gebruiken als decoratie. Heeft u geen kerstservies? Wees dan creatief en vul bijvoorbeeld een saladeschaal met wat kersttakjes, een paar ballen en wat lichtjes. Zo creëert u in een handomdraai een uniek en origineel kerststukje.

Servies

#4 Minikerstboom

Heeft u een grote keuken , dan kunt u natuurlijk een echte kerstboom neerzetten met bijpassende versiering en verlichting. Is uw keuken wat kleiner of houdt u juist van ruimte om u heen, dan zijn minikerstboompjes de perfecte uitvinding. Deze kleine kerstboom past overal in uw keuken en laat zich makkelijk versieren met kerstballetjes in de vorm van rode pepers, uien, aardappels en peultjes. Maar natuurlijk ook met eetbare decoratie, zoals namaakijsjes, -donuts, -lolly’s en -cupcakes of juist met minikeukengerei ter grootte van uw duim.

Kersthanddoeken

#5 Kersthanddoeken en -theedoeken

Heeft u door alle voorbereidingen op de kerstdagen weinig tijd, maar wilt u toch de kerstsfeer in uw keuken hebben? Maak het uzelf dan gemakkelijk en hang speciale kersthanddoeken en -theedoeken op. Deze zijn verkrijgbaar met verschillende kerstprints, waardoor er altijd wel eentje is die past binnen uw smaak. En als u dan toch bezig bent: kijk ook eens naar de ovenwanten, pannenlappen en keukenschorten met diverse kerstprints.

Tip van MHK KeukenExpert: Wilt u meer kerstinspiratie opdoen? Bezoek dan een keukenstudio bij u in de buurt en dompel uzelf onder in de sprookjesachtige kerstomgeving. Laat u inspireren door de verschillende decoratiemogelijkheden, keukenopstellingen en verrassende creaties om uw keuken helemaal in de kerstsfeer te hullen.

Wist u dat ons gratis Keukenmagazine ook boordevol heerlijke recepten, culinaire reizen en keukeninspiratie staat? Onmisbaar in iedere keuken.
Vraag het Keukenmagazine aan
Keuken­magazine
Keuken­planner