Afzuigkap voor een prettig klimaat

Aantrekkelijke en effectieve pronkstukken

Tijdens het koken en braden zuigt een afzuigkap de damp naar binnen en filtert geuren, vocht en vet de lucht uit. Qua werking zijn er weliswaar twee soorten, maar deze zijn in de meest uiteenlopende vormen en uitvoeringen verkrijgbaar. Afzuigkappen met recirculatie trekken de lucht uit de ruimte aan, filteren het vet eruit en halen via een actief koolstoffilter de geuren uit de lucht, die ze vervolgens een stuk frisser de keuken weer inblazen.

Afzuigkappen met luchtafvoer zijn effectiever. Ook daarbij wordt de lucht aangezogen en gefilterd. Vervolgens wordt hij echter via een afvoerbuis door de schoorsteen of door de muur naar buiten geleid. Qua vorm kan er bij de afzuigkap worden gekozen uit een wand- of eilandmodel en uit een onderbouw- of inbouwkap.

Hoe moet de afzuigkap eruitzien en wat moet hij kunnen?

Ook als het om het design gaat, moeten er weer keuzes worden gemaakt. Erg comfortabel zijn draaibare of uittrekbare modellen die voor de nodige bewegingsvrijheid zorgen in de keuken. Elegant: afzuigkappen met zogenaamde randafzuiging die direct bij de kookplaat gemonteerd worden en kookdampen meteen dáár verwijderen waar ze ontstaan.

Hoe goed een afzuigkap werkt, is af te meten aan de afzuigcapaciteit, die aangeeft hoeveel kubieke meter de afzuigkap per uur kan reinigen. De grootte van de keuken is daarom bepalend voor de benodigde capaciteit van het apparaat. De vuistregel is: een goede afzuigkap moet per uur het zes- tot achtvoudige van het keukenvolume kunnen verwerken.

Afzuigkap

Hoe goed een afzuigkap werkt, is af te meten aan de afzuigcapaciteitMHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Gebr. van der Hulst V.O.F.
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.