De voordelen van vaatwassers zijn glashelder

De beste manier om te besparen

Het is verbazingwekkend wat er gebeurt als de ingenieurs bij de toonaangevende fabrikanten met een hoop hightech-snufjes een vaatwasser aanpakken. Kijkend naar de omvang van de gebruikte elektronica en sensortechnologie zijn het ondertussen bijzonder gecompliceerde systemen geworden. Maar daarmee is de jongste generatie van deze onmisbare hulp in de keuken wel extreem stil en zuinig geworden. Bovendien zijn de programma's zo goed aangepast voor de meest uiteenlopende uitdagingen... Beter kun je je als klant nauwelijks wensen, zeker niet als het om je portemonnee gaat.

Uitgaande van de situatie van zo'n 15 jaar geleden verbruiken de huidige topmodellen onder de vaatwassers tot wel 70 procent minder energie, 60 procent minder tijd en tot wel 50 procent minder water. In objectieve cijfers uitgedrukt betekent dat bijvoorbeeld het volgende: per wasbeurt hebt u nog maar zeven liter water nodig en 0,73 kWh stroom. De apparaten hebben daarmee energielabel A+++.

Vergelijken is de moeite waard

De nieuwe vaatwassers van de toonaangevende fabrikanten doen efficiënt en zuinig hun werk. Bij het vergelijken van de verbruikswaarden is het altijd belangrijk om te kijken hoeveel zogenaamde maatcouverts er kunnen worden afgewassen. Dit aantal moet door de fabrikant worden vermeld bij de verbruikswaarden. Want het maakt natuurlijk wel uit of je met de machine 10 of 14 van die couverts blinkend schoon kunt krijgen.

Zo wordt niet alleen tijd bespaard, maar ook energie, water en vaatwasmiddel. Ook een warmwateraansluiting helpt daarbij. Als het water namelijk niet door de vaatwasser opgewarmd hoeft te worden, maar afkomstig is van de warmwaterinstallatie in huis, kan daarmee tot wel 70 procent energie worden bespaard.

Vaatwasser

De nieuwe vaatwassers van de toonaangevende fabrikanten doen efficiënt en zuinig hun werkMHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Gebr. van der Hulst V.O.F.
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.