Koel- en vrieskasten – echt cool nieuws

Het nieuwe product reeks van grote fabrikanten

Moderne koel- en vrieskasten zijn niet alleen zuiniger, ze zijn ook belangrijk voor een gezonde en bewuste voeding: dankzij de modernste koeltechnieken blijven de meest uiteenlopende voedingswaren duidelijk langer vers. Bovendien hebben alle grote merken het gebruikscomfort verder verbeterd met talloze nieuwe functies die het makkelijker maken om etenswaren gezond te bewaren. Zo is de nieuwe CoolComfort-serie van Bosch uitgerust met een nieuw type binnenverlichting. ComfortLight verspreidt een zeer helder en aangenaam witblauw licht dat het natuurlijke daglicht heel sterk benadert. Hierdoor wordt de binnenruimte optimaal verlicht, zodat alles in de laden en vakken goed zichtbaar is. De Vario-serie van Gaggenau staat eveneens voor mooi design en technische perfectie: koelkasten, diepvriezers, koel-vriescombinaties en wijnklimaatkasten kunnen in eindeloze variaties gecombineerd worden tot een elegante koelwand.

Uiteraard hebben ook AEG, Siemens en Bauknecht nieuwe series geïntroduceerd. De apparaten van Siemens kregen de benaming ProFresh en beschikken onder meer over een extra grote groentelade met een inhoud van maar liefst 44 liter. Daarnaast hebben ze ook een speciale bewaarlade voor het langer vers houden van vlees en vis. Het ProFresh-assortiment bestaat grotendeels uit energiezuinige toestellen met energielabel A++ die tot 50% minder stroom verbruiken dan een toestel van klasse A. Ook Siemens pakt uit met energiebesparende modellen: de nieuwe coolEfficiency-serie combineert een betere koeling met een lager verbruik. Al deze toestellen behoren zonder uitzondering tot de meest efficiënte energieklassen. Ze bieden bovendien meer binnenruimte bij ongewijzigde buitenmaten. Zo maakt ook Siemens gebruik van speciale bewaarzones voor specifieke levensmiddelen. In de afzonderlijke coolBox heersen lagere temperaturen tot 3°C onder de ingestelde koeltemperatuur, ideaal om vlees en vis langer te bewaren. De luchtvochtigheid in de crisperBox kan manueel worden ingesteld met een schuifregelaar, zodat groenten en fruit dagenlang knapperig vers blijven met behoud van vitaminen en voedingsstoffen.

In de nieuwe integreerbare ProFresh koel-vriescombinaties van Bauknecht blijven voedingsmiddelen tot vier maal langer vers. Een sensor zorgt hierbij voor de optimale luchtvochtigheid, terwijl de binnentemperatuur elektronisch op een constant niveau wordt gehouden. Deze apparaten dragen het energielabel A++. Ook Liebherr kiest met haar nieuwe generatie apparten resoluut voor de elektronische regeling en nauwkeurige handhaving van de ingestelde en digitaal weergegeven temperatuur. In combinatie met een geoptimaliseerde koeltechniek zorgt dit ervoor dat de toestellen binnen energieklasse A+ en A++ vallen. Handig detail: de SoftSystem deursluiting die zelfs bij volle belading van de binnendeur een bijzonder zachte sluiting mogelijk maakt, en de deur vanaf een openingshoek van ca. 30° automatisch dichttrekt. Ook de wijnkasten van Liebherr zijn bijzonder energievriendelijk. De 16 nieuwe modellen van de Vinidor-, GrandCru- en Vinothek-lijn zijn uitgerust met moderne klimaattechnologie voor de optimale bewaring en koeling van edele wijnen.

CoolComfort van Bosch

De stilste in zijn klasse (Vario Cool Gaggenau)

AEG ProFresh

Bauknecht ProFresh apparaten

Wijnklimaatkast van LiebherrMHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.
Bloksma Keukens Leimuiden BV