Energiebesparing - tips

Geld besparen

Deze energiebesparing tips zijn geld waard! Huishoudelijke apparatuur zijn gemiddeld ongeveer de helft van het elektriciteitsverbruik in een huishouden. Dit belast niet alleen het milieu maar door de stijgende energiekosten ook de huishoudportemonnee.

Door het inzetten van nieuwe, energiebesparende huishoudapparaten bespaart u geld – een apparatenleven lang. Let u daarom bij aanschaf van nieuwe apparatuur  op een laag stroom- en waterverbruikwaarde.

Slimme energiebesparing tips

  • Koken met deksel en weinig water

Door spaarzaam gebruik te maken van water tijdens het koken van pasta, rijst, aardappelen en groenten wordt de kooktijd verkort. Een deksel houdt de warmte vast en zo bespaart u aanzienlijk stroom.

  • Gebruikt u de nieuwe technologie van inductie

Inductiekookplaten genereren alleen daar hitte, waar ze gebruikt worden. U verwarmt het water ongeveer 30 procent sneller dan bij keramische kookplaten. En daar het kookgedeelte zelf bijna niet warm wordt zal daarop niets meer aanbranden. Dit bespaart u  50 procent energie en veel tijd.

  • De juiste pangrootte gebruiken.

Indien geen inductiekookplaat gebruikt wordt, zal elke centimeter dat de pot of pan kleiner is als het kookgedeelte, tot 20 of 30 procent meerverbruik leiden.

  • Koken en bakken met restwarmte

Gebruikt u de restwarmte. Schakel bij de bereikte baktemperatuur het apparaat vroeg uit. Pasta wordt ook „al dente”, indien u het met water verwarmt en alleen kort  aan de kook brengt met water, in plaats dat u het vijf tot tien minuten op matig vuur laat koken.

  • Open de oven niet tijdens werking

Schakel de bakoven uit, wanneer hij ter controle wordt geopend. Hierdoor wordt minder hete lucht buiten de oven geblazen. Door het intelligente braad- en bakprogramma met geoptimaliseerde warmteverwerking lukt het voedsel te bereiden zonder veel omkijken. Betere isolatie en speciale beglazing verminderen het energieverbruik aanzienlijk en beschermt tegen verbrandingen aan hete glazen fronten.

  • Koel- en vriesapparaten zorgvuldig gebruiken

Altijd de deur kort openen, zodat de temperatuur niet te veel stijgt en minder ijs wordt gevormd.  Ook regelmatig ontdooien bespaart stroom. Nieuwe apparatuur zijn aanzienlijk beter geïsoleerd en verliezen bijna geen warmte of koude. Met de No-Frost technologie vervalt het lastige ontdooien en het ontdoen van ijs. De volledige energiebesparing blijft altijd behouden. Nieuwe apparaten bieden bovendien veel mogelijkheden, levensmiddelen optimaal te kolen en blijven 3x langer vers. Dat bespaart weliswaar geen stroom, maar beschermt uw portemonnee en het is gezond.

  • Afwassen zonder een schuldig milieugeweten Milieu

Naast het energieverbruik zijn bij vaatwassers met name de kosten voor water en afvalwater van cruciaal belang. De vaatwasser moet altijd volledig gevuld worden alleen ingeschakeld. Nieuwe apparaten bieden speciale programma's met de mogelijkheid van "halve lading" zuinig en goed na te spoelen. Vandaag, detecteren sensoren de soort en hoeveelheid van de lading automatisch, waardoor een optimale reiniging wordt geboden op het laagste stroom -en waterverbruik. De beste apparaten zijn content met 7 liter per spoelgang.

  • Vervanging van oude apparatuur - met open ogen

Vervangt u apparaten die ouder zijn dan tien jaar, tegen energie-efficiënte nieuwe apparatuur. Betere isolatie, betere programmakeuze technieken en nieuwe apparaten bespaart niet alleen water en elektriciteit, maar maken het werk ook gemakkelijker en brengt plezier in de nieuwe werkomgeving. Check voor het kopen het onafhankelijke energie-label. Huidige top-apparaten hebben energie-efficiëntie klasse A +. Goedkope apparaten zijn op lange termijn vaak niet het beste alternatief!

Energiebesparing - tips

Energiebesparing - tips

Energiebesparing - tips

Koelkasten en diepvriezers te openen maar kortMHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Gebr. van der Hulst V.O.F.
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.