ExtraSpeed-kookzone van Miele

Bespaar ook zonder inductie tijd bij het koken

Een liter water aan de kook brengen, of de pan voor een steak of spiegelei voorverwarmen; het gaat eigenlijk nooit zo snel als je eigenlijk zou willen. Of toch? Miele biedt met de ExtraSpeed-kookzone een technische innovatie die de aankooktijd aanzienlijk verkort. ExtraSpeed bespaart elke keer bij het koken tijd, zodat u nog sneller van het resultaat van uw kookkunsten kunt genieten. Het energieverbruik tijdens de aankookfase is niet hoger dan dat van traditionele kookzones met HiLight-elementen, omdat de totale kooktijd wordt verkort.

In elf minuten aan de kook

Dankzij een efficiënte temperatuurregeling is de kookzone altijd direct klaar voor gebruik. Met ExtraSpeed kookt drie liter water in iets meer dan elf minuten – ruim een derde van de tijd sneller die een 15 jaar oud Miele HiLight-kookzone nodig heeft.

De intelligente in- en uitschakelfunctie is dé technische Highlight van de kookzones. Bij de grote verwarmingselementen met twee ringen schakelt alleen de binnenste ring tussendoor uit, terwijl de buitenring ononderbroken vermogen levert. Als de ExtraSpeed-kookzone moet worden geactiveerd, kiest u gewoon de hoogste stand, waarna de functie automatisch inschakelt.
Duidelijke voordelen van dit kookprincipe zijn de gelijkmatige warmteverdeling en het feit dat het in een mum van tijd klaar is voor gebruik. Ook bijzonder prettig is dat u geen speciaal kookgerei nodig hebt. Normaal in de handel verkrijgbare metalen potten en pannen, waarvan de bodem (in koude toestand) dik en binnenin licht gewelfd is, lenen zich uitstekend voor de warmteoverdracht. Zo wordt dubbel bespaard: u kunt uw eigen kookgerei blijven gebruiken en de ExtraSpeed-kookzones zijn qua prijs aantrekkelijker dan inductiemodellen.

Inductiekookplaten

ExtraSpeed-kookzoneMHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Gebr. van der Hulst V.O.F.
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.