Keramische kookplaat in drie stappen schoonmaken

Zorgvuldig schoonmaken na het koken

U kunt uw keramische kookplaat in drie stappen schoonmaken en laten glanzen. Om ervoor te zorgen dat de zwarte, glaskeramische kookplaat er ook na jarenlang gebruik nog als nieuw uitziet, adviseren keukenprofs om de plaat na elke keer koken en braden zorgvuldig schoon te maken.

Hoe maakt u een keramische kookplaat goed schoon?

Stap 1:

Let er bij het schoonmaken op dat de kookplaat is afgekoeld. Doe een aantal druppels geschikt schoonmaakmiddel op de keramische kookplaat. Vraag bijvoorbeeld uw MHK KeukenExpert welke schoonmaakmiddelen toonaangevende fabrikanten adviseren. Hebt u geen schoonmaakmiddel bij de hand, kunt u ook wat afwasmiddel gebruiken.

Stap 2:

Verdeel het middel met een pluisvrije doek of spons over de kookplaat, bijvoorbeeld met een stukje keukenpapier. Laat het middel op hardnekkig vuil

Stap 3:

Neem de kookplaat af met een vochtige doek en wrijf op met een droge doek tot de kookplaat weer zijn oorspronkelijke glans heeft.

Wat te doen als iets aanbrandt?

U heeft een grote pan met pasta opstaan. U let even niet op en al gauw kookt de pan over en stroomt het water over de kookzone met als resultaat grijsbruine of zwarte vlekken die moeilijk weg te halen zijn. In dit geval is het zaak om een schraper in huis te hebben. Hiermee kunt u aangebrande etensresten en zetmeel voorzichtig van de keramische kookplaat schrapen, ook als de zone nog warm is. Hierna kunt u de plaat schoonmaken zoals beschreven in de drie stappen, maar wacht wel even tot de kookplaat is afgekoeld.

Wist u dat...

CERAN® sinds 1962 een geregistreerd handelsmerk is van het bedrijf Schott? Glaskeramiek werd oorspronkelijk ontwikkeld als spiegeldrager voor astronomische telescopen.

Keramische kookplaat schoonmaken

Keramische kookplaat goed schoonmaken

Keramische kookplaat schoonmaken

Schoonmaakmiddel verdelen

Keramische kookplaat schoonmaken

Met droge doek uitwrijven

Keramische kookplaat schoonmaken

Ook aangebrande keramische kookzones voorzichtig schoonmakenMHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Gebr. van der Hulst V.O.F.
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.