Koopcriteria voor de vaatwasser

Waar u op moet letten

  • Natuurlijk eerst of de vaatwasser energiezuinig is. De apparaten zijn ingedeeld in klassen met de letters A (voor een laag energieverbruik) tot G (voor een hoog energieverbruik). De landen in de Europese Unie kennen dezelfde verdeling zodat het gemakkelijk is de apparaten met elkaar te vergelijken.
  • Vanwege milieuoverwegingen is ook het waterverbruik belangrijk: des te minder water de vaatwasser per spoelbeurt gebruikt, des te beter voor het milieu. Topapparaten hebben slechts ca. 7 liter nodig voor 12-14 maatcouverts. Ook een voordeel: wanneer de vaatwasser aangesloten kan worden op een warmwaterkraan bespaart dit stroom.
  • Veel fabrikanten hebben de laatste tijd veel geïnvesteerd in de vormgeving van het interieur: verschillende mogelijkheden om de lading te verdelen, diverse verstelmogelijkheden van de korven en een goede verlichting zijn een aantal trends.
  • Ten slotte nog een woord over de geluidsontwikkeling: wie de keuken wil gebruiken als middelpunt van de leefruimte moet alleen fluisterstille machines kopen. Er bestaan grote verschillen, dus vraag goed na hoe stil de nieuwe vaatwasser nu echt is.
Topapparaten hebben slechts ca. 7 liter nodig

Topapparaten hebben slechts ca. 7 liter nodigMHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Gebr. van der Hulst V.O.F.
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.