Materiaalhulp: Inductiekoken

Geschikt servies vinden

Inductie koken is de moderne manier om te koken. De inductie kookplaten werken maar alleen met servies die geschikt is voor inductie kookplaten. Alleen potten, pannen en wokpannen met een ferromagnetische bodem.

Als u weten wilt of uw servies voor een inductie kookplaat geschikt is, kunt u het volgende testen:

  • Houd een magneet op de bodem. Blijft deze automatisch vastzitten, dan is deze voor het inductiekoken geschikt. Blijft deze niet vastzitten, dus niet magnetisch dan is het ongeschikt voor inductiekoken.
  • Plaats de pot of pan met een beetje water op de kookzone en zet de kookplaat vol aan. Indien het water binnen een paar seconden opwarmt dan is deze geschikt voor inductiekoken. Blijft het water koud en u hoort een piepsignaal, dan is het servies niet geschikt.

Inductiegeschikt servies kunt u in de winkel herkennen aan een symbool, een spoeldraad  in een geel vierkant- of vraag het eenvoudig aan de MHK KeukenExpert.

Onderhoudstip: Het kookveld wordt zelf bij het inductiekoken niet verhit. Daardoor kan er nagenoeg niets inbranden. Veeg het glaskeramiek af met een vochtige doek en indien nodig met een neutraal reinigingsmiddel.

De MHK KeukenExpert adviseert u natuurlijk ook graag in een persoonlijk gesprek over het geschikte servies en de werking van de inductiekookplaat.

Hoe werkt een inductiekookplaat eigenlijk precies? Lees mehr over inductiekookplaten en haar vele voordelen!

Inductiekoken

Materiaalhulp: InductiekokenMHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Gebr. van der Hulst V.O.F.
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.