De nieuwe generatie afwasautomaten

Moeiteloos en uiterst milieuvriendelijk

Praktisch en schoon: de nieuwste generatie vaatwassers is zuiniger en milieuvriendelijker dan ooit. Alle grote fabrikanten hebben belangrijke inspanningen geleverd op het vlak van water- en energieverbruik door de introductie van innoverende technologie. Bovendien zijn moderne vaatwassers een stuk zuiniger dankzij een uitgebreid systeem van sensoren. Veel modellen gaan ook extra spaarzaam om met afwasmiddel door middel van een dosseerassistent die tegenwoordig bij de meeste merken standaard is ingebouwd. Daarnaast vergemakkelijkt een hele reeks praktische details de dagelijkse omgang met deze onmisbare keukenhulp. De variabele indeling met flexibel inzetbare manden maakt het laden een stuk eenvoudiger. Uitgekiende functies en precieze reinigingsprogramma’s garanderen een schitterend resultaat. Bij het intensieve programma wordt de druk van de waterstraal in de onderste korf verhoogt, om bijvoorbeeld ook sterk bevuilde pannen te reinigen. Belangrijke troef voor het gebruik in moderne open keukens: de nieuwe generatie afwasautomaten is uitzonderlijk stil.

Ruime programmakeuze

Naast de technische verbeteringen aan de binnenkant is ook de ruime programmakeuze een belangrijk pluspunt van de nieuwe afwasautomaten. Slimme sensoren en verfijnde bedieningstechnologie maken steeds meer programma’s mogelijk, toegespitst op het leveren van bijzondere glansprestaties. Zo biedt Siemens een extra ‘glansDroog’-functie. Eén druk op de knop is voldoende om vaat en glaswerk nog meer glans te geven dankzij een geoptimaliseerd droogproces. Ook uitermate handig is de ‘turboSpeed’-functie. Door het voorverwarmen van de machine doet dit snelprogramma de hele afwas in amper 20 minuten. Onder andere Miele en AEG bieden een speciaal programma met watertemperaturen boven 70 graden voor de hygiënische reiniging van babyflesjes, snijplanken of ander vaatwerk waaraan hoge eisen worden gesteld met betrekking tot hygiëne. Alle bekende merken beschikken over een speciaal programma voor fijn glas en porselein waarbij de machine automatisch de optimale hardheid van het spoelwater kiest voor een uiterst delicate reiniging. Deze uitgebreide programmakeuze moet hand in hand gaan met gebruiksvriendelijkheid en bedieningsgemak. Overzichtelijke displays, intuïtieve bediening en duidelijke weergaven helpen het overzicht te bewaren. De fabrikanten hebben ook de sproeitechniek nog verder verbeterd. De nieuwste topmodellen hebben drie in plaats van twee sproeiarmen op vijf niveaus voor een gegarandeerd schone vaat.

Koopadvies

Bij een groot gezin stelt men zich deze vraag meestal niet: hier valt de eerste keuze vrijwel altijd op een standaard vaatwasser met een nismaat van 60 centimeter. Maar hoe zit dat bij een gezin met twee personen? Hier loont het de moeite om de aankoop van een goedkopere smalle machine te overwegen. Deze kleinere modellen zijn verkrijgbaar bij alle grote merken en leveren bepaald geen half werk. Modulaire of compacte vaatwassers nemen nog minder plaats in beslag. Met standaardafmetingen van 45 x 45 centimeter zijn ze de perfecte oplossing voor de op comfort beluste single. Maar ze zijn ook op hun plaats in een groot huishouden als tweede toestel. Supercompact en zuinig: ideaal om tussendoor even snel de ontbijtborden af te wassen.

Vaatwasser met sensortechnologie (Bauknecht)

3D-besteklade van Miele

Besteklade in de Bosch vaatwasser

AEG vaatwassers met drie krachtige sproeiarmen

45 cm. vaatwasser van Siemens, ideaal voor tweepersoonshuishouden

Zitat Beginn

KeukenExpert Tip:

Om u goed te laten adviseren over de vele mogelijkheden kunt u rekenen op ons deskundig advies.

Zitat Ende


MHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.
Bloksma Keukens Leimuiden BV