Stoomkoken

Het komt door de stoom

Mineralen en sporenelementen zijn belangrijke elementen van onze voeding. Bij stoomkoken worden deze stoffen goed behouden en niet vernietigd – daarom is stoomkoken de perfecte kookmethode voor iedereen die gezond wil eten.

Stoomkoken is hot: vis, vlees en groenten worden gezond gaar gestoomd en vitaminen, mineralen en sporenelementen blijven goed behouden. Ook blijft het gerecht mooi van vorm, kleur en smaak.

Mals, rijk aan vitamines en vol smaak

Terwijl bij het traditionele koken tot wel 45% van alle mineralen verloren gaan, blijven bij stoomkoken mineralen en sporenelementen behouden. En dankzij de gematigde temperatuur blijven ook de vitamines bijna helemaal behouden. De oorzaak: een mengsel van waterdamp en lucht omhult het gebraad, de vis of de groenten bij temperaturen rond de 100 graden Celsius – zo droogt het gerecht niet uit en brandt het niet aan.

Ook kennen de automatische programma’s de precieze gaartijd van talrijke gerechten. Zo komt iedere zondagse rollade perfect bereid op tafel. Met de volle eigen smaak zodat slechts weinig zout of vet als smaakmaker nodig zijn.

Aroma’s bewaren en benadrukken

Voor iedere ambitieuze kok is het de belangrijkste vraag: hoe krijg ik het voor elkaar om de mooie aroma’s van verse levensmiddelen te behouden en goed uit te laten komen? Wie graag kookt, heeft natuurlijk zijn beproefde methodes en kent een paar trucjes. Maar wat doe je wanneer niet alle gasten tegelijkertijd komen? Of wanneer meerdere gerechten tegelijkertijd geserveerd moeten worden? De hoeveelheid niet voldoende is? Geen reden voor paniek wanneer je met stoom kookt. Zo kunnen verschillende levensmiddelen samen worden gegaard zonder dat de aroma’s elkaar beïnvloeden.

De gaartijden in de stoomoven zijn onafhankelijk van de hoeveelheid, wat het koken ook nog eens eenvoudiger maakt. En voor late gasten kunnen hele – of zelfs meerdere – porties gezond worden ‘geregenereerd’. Met deze functie worden gerechten gezond en zonder smaakverlies opgewarmd. De stoom behoudt de consistentie en smaak.

Stoomkoken

StoomkokenMHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Gebr. van der Hulst V.O.F.
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.