Uw nieuwe inductiekookplaat

Tips voor de dagelijkse kookactiviteiten

Met een inductiekookplaat kookt u veilig en energiezuinig. Met de aanschaf van een inductiekookplaat hoeft u niet automatisch een compleet nieuwe pannenset aan te schaffen. Vaak zijn pannen al geschikt voor gebruik op inductie.

Geschikte pannen

  • Pannen van geëmailleerd staal met en zonder teflonlaag
  • Gietijzeren pannen met of zonder geëmailleerde bodem
  • Roestvrij stalen pannen, waar een magneet aan de bodem blijft kleven
  • Aluminium pannen met speciale bodem

Over het algemeen zijn een inductiekookplaat en bijbehorende pannen net zo eenvoudig in onderhoud, zo niet eenvoudiger, als een keramische kookplaat. Wanneer u een paar tips in acht neemt, dan hebt u jarenlang plezier van uw kookplaat.

Werk voorzichtig

Gebruik geen pannen waarvan de bodem erg vervormd is. Vooral oudere pannen die eerder zijn gebruikt op een traditioneel fornuis kunnen door de enorme hitte vervormen.

Ook al is een inductiekookplaat robuust, het glazen oppervlak is niet onbreekbaar. Plaats potten en pannen om die reden zacht op het kookoppervlak en schuif de potten en pannen niet over de inductiekookplaat, omdat kleine vuildeeltjes over het glazen oppervlak kunnen schuren en krassen veroorzaken.

Veiligheid voor alles

Laat geen bestek of metalen voorwerpen op de kookplaat in de buurt van een ingeschakelde kookzone liggen, omdat deze warm kunnen worden.
Over het algemeen is inductie de veiligste manier van koken. Dankzij de magnetische wisselvelden in de inductiekookplaat wordt de energie in de bodem van de pan geleid waar de warmte wordt afgegeven. De zone zelf wordt niet warm. Vooral in een gezin met kleine kinderen is dit zeer handig.

Inductiekookplaat

Inductiekookplaat

Inductiekookplaat

Geschikte pannenMHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.
Bloksma Keukens Leimuiden BV