Bovenkast als comfortelement

Klappen, draaien, vouwen

Tegenwoordig is een bovenkast in de keuken veel meer dan alleen maar opbergruimte. De verschillende openingsmogelijkheden en de kleur- en materiaalkeuze verrijken de keuken qua uiterlijk en stijl en zijn ook nog eens zeer comfortabel.

Een bovenkast met maximale diepte van 40 centimeter wordt minimaal 50 centimeter boven het werkblad aan de wand gemonteerd. Op die manier is voldoende werkruimte en bewegingsruimte voor uw hoofd gegarandeerd. Uw keukenspecialist van MHK KeukenExpert houdt hierbij ook rekening met het gebruik en de manier van openen van de bovenkast. Afgestemd op uw wensen wordt een individuele planning gemaakt.

Vaak worden draaideuren toegepast die in zijwaartse richting worden geopend en gesloten. Als echter meerdere bovenkasten naast elkaar moeten worden gemonteerd, of als u ook van opzij makkelijk bij de inhoud in de kast wilt kunnen komen, verdienen andere mogelijkheden de voorkeur. Ook het feit dat open keukenkastdeuren geen obstakels in de ruimte vormen, is een voordeel en verkleint de kans op ongevallen.

Klappen

Ideaal voor kleine en lichte fronten is de klapdeur, die in zijn geheel naar boven wordt weggeklapt. Deze oplossing is ideaal voor kleine kasten, omdat grote en kleine koks bij de inhoud kunnen. Bij de planning van de keuken moet in ieder geval rekening worden gehouden met vrije ruimte boven de kast.

Draaien/optillen

Het complete front draait of beweegt over de kast. Draaifronten worden gekenmerkt door een grote mate van gebruiksgemak, een goede stabiliteit bij grote en zware fronten en een lange levensduur. Als achter het front in de kast een apparaat schuilgaat, zoals een magnetron, is een klapdeur die recht omhoog beweegt optimaal. Bij deze oplossing beweegt het front parallel met de kast naar boven.

Vouwen

Vouwbare systemen lenen zich vooral voor kasten tot aan het plafond en zeer grote kasten. Vouwdeuren tot 80 centimeter hoog zijn geen probleem. Uitstekende fronten maken ook greeploze, hoge vouwdeuren mogelijk.

Een vanzelfsprekende extra

Wanneer u voor naar boven opengaande bovenkastdeuren kiest, dan zijn een aantal extra’s doorgaans het overdenken waard. Bijvoorbeeld dat de fronten in elke gewenste stand blijven staan; half open of geheel open. Deze mogelijkheid gaat vaak samen met een dempsysteem, waarbij de fronten niet dicht kunnen klappen, maar zachtjes sluiten.

Houdt u meer van technische snufjes? Bovenkasten die omhoog en omlaag gebracht kunnen worden, zijn zeer ergonomisch en bieden verlichting voor mensen die rug en gewrichten moeten ontzien. Na een druk op de knop beweegt de bovenkast tot op ooghoogte richting werkblad. Het systeem kan door uw adviseur worden gecombineerd met bewegingsondersteuning voor het openen en sluiten, een zgn. ondersteunde openingsfunctie.

Bovenkast keuken

Bovenkast met draaideur

Bovenkast keuken

Bovenkast met klapdeur

Bovenkast keuken

Bovenkast met zwenkdeur

Bovenkast keuken

Bovenkast met vouwdeurMHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Gebr. van der Hulst V.O.F.
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.