Ergonomie in de keuken

Slim plannen

De MHK KeukenExperts kunnen u alles vertellen over ergonomie in de keuken. In een keuken worden etenswaren en dranken bereid, er wordt afgewassen en voedsel wordt verpakt, en dat meerdere keren per dag. Vaak werken meerdere generaties tegelijkertijd in de keuken. Daarom moet uw keuken geschikt zijn voor  verschillende lengtes en behoeften en moeten vooral de ergonomische aspecten kloppen.

Het gaat evengoed om de juiste werkhoogte als om volledig overzichtelijke laden en om apparaten, waartoe u rechtop staand toegang moet hebben, evenals vele andere kenmerken. Aan de lichaamsgrootte aangepaste hoogtes van het fornuis, de gootsteen en de koelkast voorkomen langdurige lichamelijke belasting. Ook de binnenzijden van kasten kunnen ergonomisch worden aangepast, bijvoorbeeld met uitschuifbare manden en bodems in apothekerskasten. Er zijn veel punten waarop moet worden gelet.

Checklist: wat is belangrijk voor ergonomie in de keuken?

  • Lichaamsgrootte?
  • Wie werkt er in de keuken?
  • Lichamelijke beperkingen?
  • Welke bewegingen zijn voor u met name belastend?
  • Werkprocessen (aard en frequentie)?
  • Wat moet u in uw keuken opbergen (pannen, apparaten, levensmiddelen)?

De MHK KeukenExpert willen dat u zich goed voelt in uw keuken. Daarom beschouwen wij keukens als een soort werkplaats en richten deze zinvol gebruiksvriendelijk in, zodat u over een mooie, ergonomische keuken beschikt met een veilige, comfortabele werkomgeving. Geen rugklachten en overbodige werkzaamheden meer!

Keukenshowroom

KeukenshowroomMHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Gebr. van der Hulst V.O.F.
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.