Helemaal wit

De kleur die geen kleur is opnieuw ontdekt

Een mix van verschillende witte tinten is bijzonder elegant. Daarbij kunt u mooi spelen met diverse materialen en structuren. Wit gelazuurd hout heeft een hele andere uitstraling dan gespoten acryllak, dat een overheersend stijlmiddel is.

Een keuken die helemaal wit is, is alles behalve kleurloos, ook omdat dit veel ruimte biedt voor creativiteit. Op witte keukenmeubels zijn slechts een paar accessoires in gele en oranje tinten en wellicht nog een bos bloemen in dezelfde kleuren nodig, om de keuken een vrolijk en mediterraan gevoel te geven. Wanneer de bloemen worden vervangen door staalblauw ridderspoor en de accessoires qua kleur worden aangepast, zorgt dit in de zomer voor een hele frisse uitstraling.

Krachtige kleurmix

Spannende contrasten ontstaan met een mix van wit en krachtige kleuren. Bij de combinatie met rode en paarse tinten is het erg belangrijk dat wit de overheersende kleur blijft. Juist rood trekt de aandacht naar zich toe en moet daarom enkel als accent worden gebruikt.

Een ander accent is het samenspel met donkerbruin of zwart. Zwarte tegels of muren, gecombineerd met witte werkbladen en kastdeurtjes, zijn opwindende tegenstellingen. Een markant ontwerp wordt gevormd door de materiaalmix van witte hoogglanslak en donkere houtsoorten. De deels zeer duidelijke houtnerven worden in een glanzend witte achtergrond tot een indrukwekkende blikvanger. Ze doen denken aan een abstract kunstwerk. Keukens krijgen ook een sierlijke en exclusieve uitstraling door een samenspel van wit en goud of wit en zilver.

Naast rood en wit of zwart en wit brengen sommige fabrikanten echter ook graag weer nieuwe kleuren op de markt, die men tot voor kort zonder succes zocht. Vernieuwende kleuren die bewust niet schreeuwerig en toch zeer expressief zijn. De kleuromschrijvingen van de fabrikanten zijn afgeleid van mineraaltinten en heten Cubanit (een beige tint), Oxyde (lichtblauw) en Fluoride (stemmig groen) of lopen van een krachtige koperkleur, kwartsgrijs, metallic en oceaanmetallic tot purper.

Keukenfronten

De kleur die geen kleur is opnieuw ontdektMHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Gebr. van der Hulst V.O.F.
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.