Kitchenette voor kleine ruimtes

Een minikeuken

Niet iedereen heeft plaats voor een grote woonkeuken. Compacte kitchenettes zijn de ideale oplossing voor kleine ruimtes en singlehuishoudens. Een doordachte inrichting biedt plaats aan alles wat in een goed uitgeruste keuken te vinden moet zijn. Het design komt niets te kort. Koelkast, spoelbak, fornuis en voldoende opbergruimte zijn ook in de kleinste hoek in te passen. Erg handig: het schoonmaken gaat een stuk sneller dan in een grote keuken.

Voor kitchenettes bieden fabrikanten kleine, maar zeer comfortabele keukenapparatuur. In hoge apparatenkasten kunnen magnetrons of platte ovens boven de koelkast worden geplaatst. Als een vaatwasmachine absoluut niet mag ontbreken, kan worden teruggevallen op de 45 cm brede modellen, die alle bekende merken tegenwoordig in het assortiment hebben.

Veelzijdig geplande kitchenettes

Kitchenettes worden meestal als één afzonderlijk keukenblok gepland, omdat deze het eenvoudigst en qua prijs aantrekkelijkst te realiseren zijn. Als de keuken in een hoek of kleine ruimte staat, zoals een woonkamer, kunnen schuifdeuren voor de kitchenette voor een rustige uitstraling zorgen.

Sommige kitchenettes zijn qua doel tweeledig en hebben soms een eiland waarin ook in een kleine ruimte plaats is voor een centrale gootsteen en twee kookplaten. In zeshoekige eilandoplossingen zorgen schuifladen en open schappen voor voldoende opbergruimte die van alle kanten toegankelijk zijn. Deze combinatie kan worden aangevuld met een hoge apparatenkast, waarin koelkast en oven zijn geplaatst.

Kitchenettes

Kitchenettes die overtuigen

Zitat Beginn

Tip van de expert:

Aangezien kitchenettes vaak in kleine ruimtes staan, is voldoende licht een vereiste. Bespreek met uw adviseur de mogelijkheden voor lichte fronten en bovenkasten met glazen deuren en combineer deze naar eigen inzicht.

Zitat Ende


MHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.
Bloksma Keukens Leimuiden BV