Kleur in de keuken

We maken het bont

Lange tijd was wit de toonaangevende kleur in de keuken. De huidige trend is echter meer kleur in de keuken. Eigenlijk mag daarbij alles. Natuurlijk staan echter op de belangrijkste beurzen en exposities altijd bepaalde kleuren in het middelpunt van de belangstelling: op dit moment is dat duidelijk rood. De klassieker van het mode- en woondesign zorgt voor opwindende accenten en wordt daarbij door keukendesigners helder en strak in het geheel verwerkt.

Alle nuances zijn toegestaan, van scharlakenrood tot karmijnrood. Ook stralend paars is echter een blikvanger die de aandacht weet te trekken. Daarnaast worden er nieuwe keukenfronten gepresenteerd in fris groen en stralend geel. Zo brengt u kleur in de keuken!

Daarnaast is er voor mensen die het liever wat ingetogener zien een breed palet gedekte kleurtinten verkrijgbaar, van crème- tot pasteltinten. Een nieuwe trend zijn de roomtinten, die de keuken zowel licht als aangenaam maken.

Kleur waar u zich lekker bij voelt

Als het om kleuren in de keuken gaat, zijn de mogelijkheden dus vrijwel onbeperkt. Het is aan u om te bepalen bij welke kleur in de keuken u zich lekker voelt. Want kleuren hebben zo hun uitwerking op de geest. Ze kunnen mensen een prettig gevoel geven, maar andersom kan ook.

Zo is rood een stimulerende kleur vol vitaliteit en dynamiek die echter ook een agressieve uitstraling kan hebben. Paars heeft een luxueuze en extravagante uitstraling, maar te veel paars zou de eetlust remmen. Geel is vrolijk, zet aan tot praten en is daarom een aanrader voor een keuken waar ook gegeten wordt. Ook de frisse groentinten hebben een vitale en krachtige uitstraling en zorgen voor nieuw leven en volop energie in een ruimte. De donkere koffietinten hebben daarentegen eerder een dempende en egaliserende uitwerking en moeten daarom in de keuken altijd worden gecompenseerd met frisheid en veel licht.

Zo brengt u kleur in de keuken!MHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Gebr. van der Hulst V.O.F.
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.