Muurstickers in de keuken

Accenten aanbrengen zonder veel moeite

Met muurstickers brengt u in een handomdraai accenten aan in de keuken of eetkamer. De meeste muurstickers bestaan uit een dunne, matte vinylfolie met een beschermfolie.
Wij geven u een paar tips om langdurig plezier te hebben van uw decoratie op de muur.

Blijft de muursticker op mijn keukenwand zitten?

Een muursticker blijft zelfs op structuurbehang zitten. U kunt het zelf uitproberen met een stuk plakband. Als het plakband blijft zitten, dan zal dit ook met de wandtattoo gebeuren. Ook op glas of andere spiegelgladde oppervlakken blijft de tattoo zitten. En doorgaans kan hij ook weer zonder moeite verwijderd worden. U trekt de sticker rustig omlaag. Maar een muursticker kan niet meer dan eenmaal gebruikt worden, dus bedenk goed welke plek u wilt opsieren in uw keuken (of elders).

Worden muurstickers met blote handen aangebracht?

Bij kleine motieven kan de wandversiering door drukken met de handen op de wand bevestigd worden. Maar het is beter, vooral bij grotere motieven, om hiervoor een spatel te gebruiken van hout of plastic, waarmee de sticker vlak op de wand kan worden aangebracht, vergelijkbaar met een transferplaatje.

Meteen erop plakken dan maar?

De ondergrond moet wel droog, schoon en vetvrij zijn. De gebruikte wandverf mag geen siliconen, latex of acryl bevatten. Na het opnieuw schilderen van de wand moet deze eerst minimaal drie weken drogen, anders blijft de sticker niet zitten.

Een persoonlijk tintje

Wat de motieven betreft kunt u uw fantasie de vrije loop laten. Van potjes met kruidenplantjes en koffiemotieven tot spreuken en citaten: de keus online en in de woon- en decoratiewinkel is enorm. Geef uw keuken een heel persoonlijk tintje!

Muurstickers in de keuken

Met muurstickers brengt u accenten aan in de keukenMHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Gebr. van der Hulst V.O.F.
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.