Rustieke keuken: Het landelijke gevoel in de keuken

Hoe ontwerp je een moderne klassieker?

Is een rustieke keuken verouderd? Geen sprake van: met moderne elementen doet deze klassieker zeker niet ouderwets aan. Nostalgische versieringen en kleuraccenten in combinatie met vernieuwende elektrische apparatuur, moderne handgrepen en topaccessoires creëren een harmonieus totaalbeeld.

Maar wat maakt een rustieke keuken eigenlijk tot een rustieke keuken? Waarom voelt hij zo gezellig aan en hoe kun je moderne elementen toevoegen en toch de eenheid bewaren? Een perfect afgestemd ontwerp is daarop het antwoord.

Typisch voor de rustieke keuken?

Een typisch element van de rustieke keuken zijn de frame- c.q. cassettefronten. Subtiel gebogen vormen geven de fronten veel charme. De klassieker in dezen is natuurlijk het houten front, maar veel fabrikanten, zoals ook keukenleverancier Zeyko uit Schwarzwald, richten zich in toenemende mate op fronten van kunststof of in hoogglans. Dat klinkt wellicht ongebruikelijk, maar het levert een beeld op dat tegelijk traditioneel en modern is.
Deze fabrikant laat zich voor zijn landelijke keukens inspireren door het middeleeuwse Venetië, de landelijke Provence en historische herenhuizen. Hiermee wordt behaaglijkheid en functionaliteit in kwalitatief hoogstaande, innovatieve ontwerpen gecombineerd. De zachte belichting en handmatig aangebrachte lak, bijvoorbeeld in verschillende wittinten, leveren een dynamisch kleurenspel op.

Veelzijdig inpasbaar, ook als kookeiland

Om aan de rustieke keuken een open en ruimtelijke vorm te geven, zijn er schappen en steunen. Deze benutten alle beschikbare ruimte in nissen en kunnen op nagenoeg iedere plaats aan de wand bevestigd worden. En nu het toch over openheid gaat: Een eiland met daarbij een hangend baldakijn kan in grote ruimten worden gerealiseerd en laat de keuken pas echt tot zijn recht komen.

Als u reeds in de basiselementen accenten wilt plaatsen, kunt u dat bijvoorbeeld doen bij de gootsteen. Een extra groot, vrijstaand porseleinen gootsteenbekken vult de keuken met een smaakvolle nostalgie. Maar u kunt ook contrast in de keuken creëren door hoogwaardige apparatuur van roestvrij staal. De mogelijkheden zijn zo talrijk, dat uw MHK KeukenExpert u graag helpt om uw individuele rustieke keuken werkelijkheid te laten worden.

Rustieke keuken

Rustieke keuken met kookeiland
(foto: zeyko)

Rustieke keuken

Landelijk opnieuw geïnterpreteerd
(foto: zeyko)MHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Gebr. van der Hulst V.O.F.
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.