Rustzones in de Keuken

Trends 2012

Beleef uw keuken op een nieuwe manier. De keuken is al geruime tijd tot een individuele leef- en woonruimte geëvolueerd. Alles wat u leuk vindt, kan. De nieuwste aspecten van die ontwikkeling: rustzones in de keuken – met zitkussens, met een klassiek gezellige zithoek of met een sierlijke zitbank.

Relax Zit- & hoekbanken

De talrijke geslaagde voorbeelden op deze pagina’s maken duidelijk dat de moderne rustzones in niets te vergelijken zijn met het enigszins duffe imago van de ‘klassieke’ hoekbank in de keuken van de jaren 50. De eethoeken zijn vandaag de dag met comfortabele fauteuils en stoelen uitgerust die u uitnodigen om een prettig moment aan tafel door te brengen. Door een aangepaste indeling van de ruimte ontstaan ook kleine nissen die u tussen twee kooksessies in uitnodigen om even rust te nemen (grote foto boven). Veel licht en stemmige kleuren zorgen voor een rustige sfeer die meer met een stijlvolle woon- en leefcultuur geassocieerd wordt, dan met de muffe keukensfeer van vroeger.

De Keukenprofs bevelen aan:

Als u uw keuken op deze manier gebruikt, is een geruisloze, krachtige en mooi vormgegeven afzuigkap een must.

Comfort & ruimte STIJLVOL

Je goed voelen in de keuken: dat is naast ergonomie en technische noviteiten een centraal aspect van de keukens in 2012. Zeker wanneer u kookt, moet u zich kunnen concentreren. Almaar meer mensen houden ervan om thuis complexe diners met verschillende gangen te bereiden. Niet alleen op feestdagen, maar ook gewoon tussendoor voor familie en vrienden. En dan moet elke handgreep op de juiste plaats zitten en de technische uitrusting op haar opdracht berekend zijn. Maar ook dan wisselen fases van geconcentreerde activiteit met rustpauzes af. En is het leuk als u in een ontspannen sfeer van die rust kunt genieten. Rustig in een fauteuil met een glas wijn in de hand, als voorsmaakje van wat komen gaat. En wanneer u leuk gezelschap hebt, wordt dat nog veel leuker.

Rustzones in de Keuken

Verschillende hoogtes creëert spanning

Rustzones in de Keuken

Lage kasten met kussen omgetoverd

Rustzones in de Keuken

Trendy, cool en op en top stijlvol

Rustzones in de Keuken

Eethoek en rustzones

Zitat Beginn

Tip van de Keukenspecialist:

Goed gepland is …   Juist, wanneer er bij de start van een ontwerp rekening mee wordt gehouden, is er ook in kleine ruimtes plaats genoeg voor rustzones. Een bank met comfortabele kussens of een leuke fauteuil die door een staande lamp in een warm licht gehuld wordt. Zeker wie veel moeite doet om lekker te koken, verdient af en toe een kleine rustpauze. Meer dan ooit is er vraag naar de keuken als leef- en woonruimte. De meubelmakers hebben die trend de vorige jaren opgemerkt en hebben er snel op ingespeeld. Het aanbod is in die zin uitgebreid en biedt veel speelruimte om in alle gevallen tot een individueel resultaat te komen.

Zitat Ende


MHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.
Bloksma Keukens Leimuiden BV