Welke keukenvorm moet het worden?

Van eendelig tot kookeiland

Op het eerste gezicht lijken kleuren of materialen misschien veel belangrijker dan de vorm van de keuken. Maar in de dagelijkse praktijk blijkt al snel dat de juiste vorm van de keuken allesbepalend is. Een goede keukenadviseur gaat daarom voor het ontwerp en de aanschaf van uw keuken uit van de plattegrond, de grootte en de te verrichten handelingen. Als oriëntatiepunt geldt de "werkdriehoek", gevormd door de drie centrale werkpunten koelkast, fornuis en gootsteen.

Het kookeiland

Veel kopers van een keuken hebben het liefst een kookeiland, omdat het een open en modern ontwerp is, dat in tegenstelling tot alle andere keukenvormen de mogelijkheid biedt met familie en gasten te communiceren. Het is in grotere vertrekken een echter blikvanger en ook de eetzone kan optimaal geïntegreerd worden. In gesloten ruimten wordt een kookeiland zelden gebruikt.

Het kookeiland

Eendelige keuken

Niet veel plaats en slechts één scheidingswand? Hiervoor is een eendelige keuken de beste oplossing. Om de geringe beschikbare ruimte maximaal te benutten, zijn er vooruitspringende werkbladen, hoge kasten en diepere onderkasten. In een eendelige keuken kan de werkdriehoek niet worden gerealiseerd, maar door middel van oplossingen op maat kan uw adviseur toch het onderste uit de kan halen.

 

Tweedelige keuken

Dit is een alternatief voor de U-vormige keuken. Tussen de twee delen van de keuken moet minimaal een afstand van 1,20 meter zitten. Dan kan er meer dan één persoon tegelijk in de keuken zijn en zonder moeite ook de onderkasten bereiken. Hier kan een eetplaats niet goed gerealiseerd worden, maar met behulp van bankjes of neerklapbare tafeltjes kunnen er toch gezellig hoekjes worden gecreëerd.

Eendelige keuken

Tweedelige keuken

U-vormige keuken

De U-vorm is bijzonder praktisch, omdat deze de ruimte zeer goed benut. Door middel van zwenkladen (Le Mans hoek-onderkasten) worden zelfs de hoeken volledig opgevuld. En de hoge kasten maken in de hoek een minder massieve indruk. Als u een royaal werk- en opbergoppervlak op prijs stelt, zult u veel plezier beleven aan een keuken in U-vorm.

 

L-vormige keuken

De L-vormige keuken is zeer veelzijdig en kan in tal van ruimten worden geïmplementeerd. De vrije hoek biedt plaats aan een eettafel, terwijl draaibare kasten ieder hoekje benutten. De korte afstanden tussen de drie centrale werkpunten en de grote overzichtelijkheid maken dit tot een populaire keukenvorm.

U-vormige keuken

L-vormige keukenMHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Gebr. van der Hulst V.O.F.
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.