Pelgrim

Een puur Nederlands keukenmerk met een eigentijdse vormgeving en bekend om haar goede kwaliteit: dat is Pelgrim. Niet voor niets zeggen ze bij Pelgrim: “Mooi makkelijk”.

Producten

Pelgrim koppelt al 100 jaar gebruikers- en schoonmaakgemak aan technisch vernuft en neemt een belangrijke plaats in veel Nederlandse keukens met haar ovens, magnetrons, vaatwassers, kookplaten en verschillende keukenaccessoires.

vaatwassers

Als iets gemak in de keuken onderstreept, dan is het uw vaatwasser. Hoe groot uw gezin ook is, Pelgrim heeft altijd de juiste vaatwasser. U kiest zelf de hoogte van binnenruimte, het aantal couverts en de diversiteit aan extra producteigenschappen. De vaatwassers van Pelgrim zijn zuinig, hebben een laag waterverbruik en beschikken over tijdverkortfuncties. En met de uitgestelde start bepaalt u zelf wanneer de machine zijn werk doet.

combi-stoomoven

Stomen is een van de gezondste manier om eten te bereiden, want u kookt vetloos en behoudt de kleur en zoveel mogelijk vitamines en mineralen. Ideaal voor de (gelijktijdige) bereiding van vis, groentes, rijst of pasta. Met een Pelgrim combi-stoomoven geniet u van alle functies van een stoom- én heteluchtoven. Hierdoor kunt in u fases gerechten bereiden: zo grilt u eerst de bovenkant mooi bruin, waarna u het gaart en nagaart met stoom. Malser en krokanter gaat het niet worden. Zo wordt koken met Pelgrim niet alleen gezond, maar ook kleurrijk.

kookplaten

De basis van iedere keuken is de kookplaat. Maar welke kookplaat past bij u? Gas is efficiënt en nauwkeurig, want u regelt zelf de vlam. Inductie is snel, energiezuinig en beschikt over flexzones, terwijl keramisch koken als voordeel heeft dat u na het uitschakelen de restwarmte kunt gebruiken voor het doorsudderen van uw vlees. Welke manier van koken ook bij u past, bij Pelgrim vindt u altijd de juiste kookplaat voor uw keuken.

fornuizen

Een fornuis is een combinatie tussen een kookplaat en één of twee ovens en bovendien een echte eyecatcher in uw keuken. Het geeft uw keuken immers een krachtige, haast professionele uitstraling. Het fornuis is voorzien van een brede rvs-vangschaal met verschillende soorten gasbranders: van sudderpit tot wokbrander. Bij Pelgrim vindt u fornuizen tot 100 cm breed, waardoor u alle ruimte heeft om uw culinaire creativiteit los te laten.

Over Pelgrim

Op 4 juni 1920 wordt in Gaanderen de emailleerfabriek “Neerlandia” opgericht door J.M.G. Oorsprong en B.J. Pelgrim. In 1931 wordt dochteronderneming N.V. Pelgrim opgericht, dat zich voornamelijk bezighield met de productie van fornuizen.

Sinds 2000 is Pelgrim, naast ATAG en ETNA, onderdeel van ETNA en blijft dit Nederlandse merk vooruitstrevend op het gebied van kwalitatief, hoogwaardige keukenapparatuur.

Meer over Pelgrim

Meer weten over het puur Nederlandse Pelgrim? Vind een showroom bij u in de buurt of maak meteen een persoonlijke afspraak.