De onvermoede veelzijdigheid van het aanrecht

Robuuste schoonheden

Het aanbod aan materialen voor een keukenaanrecht is nog nooit zo groot geweest als nu: Bij hout, natuursteen en roestvrij staal hebben zich hard glas en nieuwe materialen gevoegd, die de voordelen van natuursteen en kunststof combineren en onvermoede nieuwe perspectieven openen qua vormgeving.

Naast de gebruikelijke kunststof aanrechten, verkrijgbaar zowel in één kleur als met een verbluffend realistisch natuursteen- of houtfineer, en de beproefde natuurlijke graniet vinden in toenemende mate ook modernere materialen hun weg naar de keuken, zoals een hightech materiaal van mineralen, acryl en glas, dat zeer expressief is in combinatie met keramische verven.

Ook roestvrij staal kan zich weer in een stijgende populariteit verheugen als robuust materiaal voor een aanrecht. Dat is ook niet vreemd, want juist in de keuken moet een oppervlak veel verduren en vooral ook aan de strengste hygiënische eisen voldoen.

Perfecte hygiëne

Daarom wordt de voorkeur gegeven aan materialen waarvan de poriën ook na de bewerking dicht zijn. Een ander belangrijk aspect is duurzaamheid en eenvoudig onderhoud: De nieuwe materialen die nu hun opwachting maken, moeten in ieder geval zuurbestendig zijn, ongevoelig voor grote temperatuurverschillen en maximaal krasvast, willen ze de concurrentie met het traditionele, natuurlijke graniet aankunnen.

En natuurlijk worden juist aan keukenaanrechten zeer hoge esthetische eisen gesteld. Met hun grote oppervlak drukken ze hun stempel op het totale uiterlijk van de keuken. Het beste van deze nieuwe diversiteit: Keukens kunnen steeds meer op maat gemaakt worden.

Een oppervlak moet vooral aan de strengste hygiënische eisen voldoenMHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.
Bloksma Keukens Leimuiden BV