Onderhoudsvriendelijke Keukenwaterkranen

Een blikvanger in elke keuken

Verchroomd, in roestvrij staal of met verschillende kleuren – een mooie keukenkraan springt meteen in het oog. Ze maakt immers deel uit van de belangrijkste werkplek in de keuken. Meer dan 60% van alle activiteiten in de keuken vindt immers plaats in en rond de spoelbak. Optimaal functionerende kranen zijn daarom van essentieel belang. Als belangrijkste afnamepunt van huishoudelijk drinkwater moeten ze voldoen aan de hoogste hygiënische eisen. Ze moeten makkelijk te bedienen zijn en de uitloop moet goed draaibaar zijn zodat de waterstraal de hele spoelbak kan bestrijken. Hiervoor zijn ook uittrekbare, flexibele slangen met bijkomende sproeikoppen beschikbaar.
Roestvrij staal is nog steeds het meest toegepaste materiaal. Zoals de naam al aangeeft is dit materiaal naast roestbestendig ook geschikt voor levensmiddelen en bijzonder hygiënisch. Het is bovendien bijzonder onderhoudsvriendelijk, vlek- en zuurbestendig, en UV bestendig. Essentieel bij keukenkranen: ze moeten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen op gebied van veiligheid en hygiëne. Wie bij de keuze van de spoelbak en kranen opteert voor dezelfde fabrikant is verzekerd van een perfect op elkaar afgestemd geheel.

Innovatieve manieren

Ook bij spoelunits is roestvrij staal nog steeds een veelgebruikt materiaal. Het is dan ook uiterst geschikt voor toepassing in de keuken. Wie liever voor kleur opteert, is aangewezen op keramiek in verschillende moderne varianten. Absoluut geen minderwaardige keuze als het gaat om duurzaamheid, hygiëne en waardevastheid. Alle grote merken maken gebruik van beide materialen, en zoals zo vaak is het uiteindelijk gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur.
Opvallend bij veel spoelbakken is het brede aanbod handige accessoires, zoals bijpassende snijplanken die de spoelunit tot een praktische werkplek maken. Daarnaast wordt steeds vaker gekozen voor inbouwoplossingen met verzonken montage op werkbladhoogte. Ook extra diepe spoelbakken worden steeds populairder. Ze vergemakkelijken aanzienlijk het afwassen van grote potten en zien er bovendien heel mooi uit.

Juiste plaatsing

Welke uitvoering u ook kiest: het is belangrijk dat de spoelunit geschikt is voor de activiteiten waar u de spoelunit voor gaat gebruiken. Dit vraagt om deskundig advies. Want zelfs de mooiste oplossing dient tot niets wanneer het gebruikscomfort te wensen overlaat. Dat is bij de hier getoonde voorbeelden zeker niet het geval. Zij passen harmonieus en comfortabel in het open keukenlandschap en vormen een echte blikvanger.

Een elegante kraan is de blikvanger in iedere keuken

Handige spoelbak met een hoge inname

Spoelbak van Franke

Designspoelbak van Domo SaniferMHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.
Bloksma Keukens Leimuiden BV