Welke keukenkraan in uw keuken?

Over vorm, kleur en materiaal

Een keukenkraan wordt dag in dag uit gebruikt. De kraan wordt op een dag veelvuldig open- en dichtgedraaid om iets af te spoelen, groente te wassen of de waterkoker te vullen. Het is dan ook de investering waard een kraan te kiezen die niet alleen qua uiterlijk op uw keuken is afgestemd, maar die ook aan uw eisen voldoet en bestand is tegen het dagelijkse gebruik. Uiteraard speelt ook de uitvoering een rol, maar de vorm van de uitloop bepaalt het design van de kraan en is van groot belang voor het dagelijks gebruik.

Omdat in de keuken vaak hoge pannen met water gevuld moeten worden, is een keukenkraan vaak aanzienlijk hoger dan een badkamerkraan. De keukenkraan valt dus ook meer op. Door de vele combinatiemogelijkheden zijn er geen duidelijke categorieën te benoemen, maar de uitloop kan bijvoorbeeld een L-, U- en C-vorm hebben. Deze indeling qua vorm wordt ook door uw MHK KeukenExpert gehanteerd.

De uitloopvorm van de keukenkraan

De vorm van de kraan bepaalt niet alleen het karakter van de kraan, maar ook dat van de keuken. Het materiaal waarvan het oppervlak aan de buitenzijde van de kraan is gemaakt, is uiteraard minder belangrijk voor de werking, maar des te belangrijker voor het uiterlijk.

Van messing tot keramiek

Het meest populair zijn nog altijd oppervlakken van  metaal, zoals verchroomd messing en roestvrij staal. Ook in felle opvallende kleuren gelakte kranen zijn echter mogelijk. En als u bijvoorbeeld voor een keramische spoelbak kiest, kunt u een bijpassende keukenkraan met een keramische uitstraling uitzoeken. Er zijn ook tweekleurige varianten verkrijgbaar, waarin keramiek en metaal zijn gecombineerd.

Bij de Silgranit®-spoelbakken van Blanco ontkomt u eigenlijk niet aan een Silgranit®-uitvoering. Silgranit® bestaat voor 80% uit graniet, heeft een uniek uiterlijk en buitengewone materiaaleigenschappen die eenvoudig onderhoud en gebruikszekerheid garanderen. Ook hier is het mogelijk metaal en Silgranit® te combineren. De kleurstelling voor de keramische en Silgranit®-modellen is degelijk gehouden en bestaat uit bruin- en grijstonen en zwart of wit.

Keukenkraan

L-vorm

Keukenkraan

C-vorm

Keukenkraan

U-vorm

Keukenkraan

Silgranit-kraan

Keukenkraan

Keramische kraanMHK Keukenexpert

Waar vindt u ons

Krachtige partners

Weba Design Bilthoven BV
Verdonk Keukens
Gebr. van der Hulst V.O.F.
Koken+Baden Breukelen
Keukenstudio Stoof V.O.F.