De huidige schaal waarmee de scherpte van de stof capsaïcine wordt gemeten, is de Scovilleschaal (SHU). Deze testmethodiek is in 1912 ontwikkeld door de Amerikaanse farmacoloog Wilbur Lincoln…
Anders dan haar pittige innerlijk doet vermoeden, is de chili met recht gezond te noemen. Met ruim 180 mg vitamine C/100 gr vruchtvlees en een flinke dosis carotinoïden (vitamine A en antioxidanten),…
Tip van MHK KeukenExpert: Wie echt alles over de pepers wil weten, kan terecht in het chili-proefstation in Parma (Italië). Hier draait alles om het telen en gebruiken van de chiliplant.
Op de bank wegdromen bij de reisverhalen van MHK KeukenExpert? Of inspiratie voor uw nieuwe keuken opdoen? Vraag dan ons gratis Keukenmagazine aan. Boordenvol culinaire reizen, keukeninspiratie en…
Eerst even terug naar de vanille, want deze verwarring stamt uit de tijd van Christoffel Columbus. Tijdens zijn reis in 1492 dacht hij dat hij zich voor Indië bevond, terwijl zijn schip in…