Keukenmagazine 2022

118 K E U K E N M A G A Z I N E 2 0 2 2 / / D E C O & M A T E R I A L E N Je servies stijlvol showen in een open kast of toch liever die handige bergruimte van een gesloten bovenkast? De voor- en nadelen van beide oplossingen. SHOWEN OF VERSTOPPEN W O R D E N O P E N K A S T E N D E N I E U W E B O V E N K A S T E N ? B estek, serviesgoed, pannen, keu- kenapparatuur, etenswaren: in je keuken moeten ze allemaal een plaats krijgen. Als het gaat om het creëren van de nodige opbergruimte, kom je dus al snel uit bij bovenkasten. Deze multifunctionele meubels hebben drie grote praktische voordelen: ten eerste bieden ze veel opbergruimte voor glazen, borden en aanverwante zaken. Ten tweede: ze hangen aan de muur; dat scheelt kostbaar vloeroppervlak. Ten derde: je keukenapparatuur past erin, netjes verstopt achter geslo- ten kastdeurtjes. Heb je een kleine keu- ken? Gebruik dan de volledige hoogte van de ruimte en laat de bovenkasten tot aan het plafond doorlopen. Of kies voor twee of drie rijen bovenkasten en verdubbel (of vergroot) zo je opslagruimte. In de onderste rijen kun je je dagelijkse serviesgoed en etenswaren Creatief alternatief voor een slimme keukenplanning: gesloten fronten én open vitrinekasten. kwijt. In de bovenste rijen zet je keu- kengerei dat je minder vaak gebruikt, zoals een fonduepan of je goede ser- vies. Maar zo praktisch als gesloten bovenkasten zijn, op dit moment zo populair zijn nu de open kasten. De social media staan vol met perfect ge- styleerde exemplaren. En dat keurig gearrangeerde serviesgoed of die zorg- vuldig samengestelde selectie van va- zen, theeblikken en andere decoratieve

RkJQdWJsaXNoZXIy NjE5MzE=