Keukenmagazine 2024

104 KEUKENMAGAZINE 2024 // KOKEN & GENIETEN DE NIEUWE VRIJHEID Hoe knusser de keukeninrichting, hoe minder de functionaliteit in het oog springt. Nauwelijks zichtbaar, maar daarom niet minder aanwezig: moderne kookplaten bieden maximale flexibiliteit, van pan- grootte tot vlakgrillen. Met de juiste accessoires past het allemaal. NIEUWE KOOKPLATEN MET INNOVATIEVE TECHNIEK I nductiekookplaten zijn al jaren booming en gelden als state of the art in de moderne keuken. Ook de meeste professionele keukens hebben de switch al lang gemaakt. Je hoeft de TV maar aan te zetten en je ziet het: van Jamie Oliver tot Gordon Ramsey – de sterrenchefs van de kookprogramma's kiezen haast collectief voor die handige inductiekookplaat. Wat die platen zo aantrekkelijk maakt? Onder andere hun zuinigheid en efficiëntie, ook al hebben ze nog geen eigen energie-efficiëntielabel. Inductiekookplaten werken immers elektro-magnetisch. Onder dat gladde, elegante oppervlak gaat dus een technologie schuil die magnetische velden genereert en de warmte die daarbij ontstaat direct overbrengt naar inductiegeschikte pannen (doe de test met een simpel koelkastmagneetje). Dat betekent bliksemsnel verwarmen, waardoor hectiek in de keuken kinderlijk eenvoudig op te lossen en van korte duur is. Verdere voordelen zijn een nauwkeurige regeling van de kooktemperatuur en moeiteloze reiniging. Het oppervlak zelf wordt immers niet heet, dus kunnen etensresten niet inbranden. >> De extra brede inductiekookplaat van Pelgrim biedt meer speelruimte tijdens het koken. De individuele kookzones zijn bovendien makkelijk met elkaar te verbinden, bijvoorbeeld voor het gebruik van een teppanyakiplaat.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjMwNzkzOQ==