Keukenmagazine 2024

HOE KRIJG JE KINDEREN AAN DE GROENTEN? Met een goede tekenfilm. De gespierde Popeye zorgde dat de spinazieverkoop met maar liefst 30% steeg en in de top 3 van favoriete kindergroenten belandde. 132 Foto’s: Unsplash, Pexels, Freeimages.com KEUKENMAGAZINE 2024 // NEWS & SERVICE COLOFON Uitgever: MHK Groep Nederland C.V., Einsteinweg 23C, 3404 LH IJsselstein, Nederland, www.mhk.nl // Verantwoording: Volker Klodwig – MHK Group AG; Ralf Reinemann, Hannah Fleckenstein, Diane Wuttke – MIYU Digitalagentur GmbH; Ivo Metz, Carla Bakker – MHK Groep Nederland // Projectleider: Gerd Giesler // Hoofdredactie: Jutta Kautny, Ute Laatz, Jens Leichsenring // Vormgeving: Dagmar Örtl (directie) // Productie: Tina Probst // Redactie: Inga Braun, Sebastian Bütow, Claudia Götz, Nicole Knaupp, Marijn Ruhaak, Hans Schloemer // Fotoredactie: Markus Hirner, Jürgen Stoll // Vertalingen & Eindcorrectie: IGTV Strombeek, België // Reprografie: page @ picture, München // Uitgever: Journal International The Home of Content GmbH, Ganghoferstr. 66f, 80339 München, Duitsland,T. +49 89 69 31 396-0 // Management: Gerd Giesler, Stefan Endrös // Druk: Vogel Druck und Medienservice GmbH, Leibnizstraße 5, 97204 Höchberg, Duitsland KITCHEN STORIES INTERESSANTE KEUKENWEETJES Boekentip Het lekkerste uit Turkije, 60 must eat gerechten - Hilal Kayis Sungur Het lekkerste uit Turkije is dé culinaire bucket list: als je het land wilt kennen, moet je deze gerechten maken en eten. Het boek bevat 60 recepten. Van linzen- en yoghurtsoep tot börek en van mezze, dolma en köfte tot baklava en lokum: dit zijn de Turkse gerechten die je niet mag missen. 192 pagina’s | Hardcover € 29,99 | 9789464042634 | Fontaine Uitgevers WIST JE DAT? Tegenwoordig geldt tomatenketchup als smaakmaker bij een tosti of andere snack, maar wist je dat het vroeger als medicijn over de toonbank ging? Rond 1830 was de tomatensaus het wondermiddel tegen allerlei pijntjes en kwaaltjes. Een dokter uit Ohio verkocht het zelfs als medicijn. Samen met een pillenmaker fabriceerde hij tabletten op basis van tomatenextract die reuma en botbreuken zouden genezen. Pas na twintig jaar werd bekend dat de saus geen helende werking had en verhuisde de ketchupfles van het medicijnkastje naar de koelkast. Medicijn of niet, een populaire snacksaus blijft de tomatensaus zeker. Een gemiddelde Nederlander gebruikt volgens Heinz zo’n 0,87 liter per jaar. Dat lijkt heel wat, maar in vergelijking met andere landen, bungelt Nederland onderaan de lijst. Ter vergelijking: in Zweden eten de inwoners jaarlijks zo’n 1,89 liter saus per persoon. PAS OP MET PROEVEN Maak je pudding, vla of een gebonden saus en wil je tijdens het koken even proeven? Steek dan nooit de afgelikte lepel terug in de pan. Behalve dat dit niet zo hygiënisch is, zorgen de enzymen in je speeksel er namelijk voor dat alles dun wordt. Pak dus een nieuwe lepel zodat je gerecht niet verandert in een waterig soepje.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjMwNzkzOQ==